Autorid: Linda Eensaar, Ken Rohelaan • 5. juuli 2021

Puidutööstur: hinnatõusu aeg on möödas

Mitut sektorit tõuganud puidutoorme hinnaralli on taandumas, leiavad Eesti puidutööstuse asjatundjad. Küll aga lähevad arvamused lahku, kui kiiresti jõuab madalam hind siinsele turule.
Saematerjali tootva Toftani juht Martin Arula näeb tulemas hinnalangust.
Autor: Andres Haabu

Eesti puidutööstusettevõtte Toftan tegevjuhi Martin Arula hinnangul on lisaks USA-le ka Euroopas ja Aasias hinnalangus tulemas. Seda on näha ka ainuüksi nende ettevõtte käesoleva kvartali numbritest näha.

"Oodatud hinnatõusu kui sellist kolmandas kvartalis meil aset ei ole leidnud. Meil on sada klienti üle maailma, kellest oma pooled on märku andnud, et kui turu nõudlus peaks natukenegi muutuma, siis nemad ei suuda nende hindadega jätkata. Aga eelinfo on olemas, et hinnalangus on tulemas. Kui suur või järsk, seda on võimatu ennustada," selgitas Arula. "Võin mürki võtta ja öelda, et hinnatõusu aeg on igal juhul möödas," lisas ta.

Arula kirjeldas, et kuigi USA mõju ei ole Euroopas puidutööstuses kaupade tasandil, siis turud mõjutavad teineteist siiski. "Pigem on USA turg alati olnud börsiindikaatorina mõjutaja," selgitas Arula.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616