Autorid: Metsamajandusuudised.ee, Äripäev • 19. juuni 2019

Kirjanenilt Pelletikütte ostnud energiatootja kavatseb ostudega jätkata

Adveni tegevjuht Urmo Heinam
Autor: Arno Mikkor

Eelmisel aastal Raul Kirjaneni Graanul Investi gruppi kuuluvalt Pelletiküttelt soojuse tootmise ärisuuna ostnud Adven Eesti kirjutab aruandes, et otsib energialahenduste ostuvõimalusi.

Energialahendusi, kaugkütet ja maagaasi pakkuv Adven Eesti kasvatas eelmisel aastal käivet ligi 1,5 miljoni euro võrra, 23,5 miljonile eurole, selgub ettevõtte Infopanka jõudnud aruandest. Selle peamiste põhjustena nimetab ettevõte kütuste hinnatõusu ja täiendavate tootmisvarade lisandumist. Käibe kasvu hoidsid tagasi kohalikele biokütustele üleminek varem fossiilsetel kütustel töötavates katlamajades ning kinnisvara halduse ja maagaasi jaemüügi ärist väljumised, seisab aruandes.

Kiiremas tempos kasvas ettevõtte kasum, ligi kolmandiku võrra – 2017. aasta 2,2 miljonilt eurolt 3,2 miljonile eurole.

Eelmise aasta saavutustena toob Adven Eesti esile Estonian Plywoodi biokütusel töötava aurukatlamaja projekteerimist ja ehitamist ning Tallinna kaubanduskeskustes T1 ning Ülemiste külmajaamade projekteerimist ja ehitust.

Eelmise aasta lõpus täienes Adveni energiamüügi portfell kümne pelletikatlamaja võrra, mis omandati Graanul Investilt, kes andis Advenile üle Pelletiküte ASi soojuse tootmise ärisuuna koos kehtivate kliendilepingutega. Graanul Investi tegevjuht Raul Kirjanen ütles oktoobris, et on sõlmitud tehinguga igati rahul. „Meie fookus on puidul ja selle väärindamisel ning soojuse tootmine on viimaste aastate kiire kasvu järel kujunenud pigem kõrvaltegevuseks,“ ütles ta.

Selle aasta alguses tuli uudis, et Adven ehitab Lätti 5 miljoni eurose katlamaja. Adven Eesti tütarettevõte JSC Valmieras enerģija ehitab Valmieras Koiva jõe paremale kaldale hakkpuidu katlamaja.

Eelmise aasta eest kavatsevad omanikud võtta dividendi ligi 6 miljoni euro eest.

Adven kuulus 2018. aasta Äripäeva Eesti Edukamate Ettevõtete TOPi, olles 298. kohal ja langedes aastaga 116 kohta. Tänavu veebruaris sai Adven Eesti Targa töösturi auhinna väikeettevõtjate kategoorias.

Loe lisaks Äripäevast.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616