Autor: Metsamajandusuudised.ee • 15. oktoober 2019

Energiamaksud on pidurdanud aasta ettevõtte investeeringuid

Aasta ettevõtte tiitliga pärjatud Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe tunnistab, et kõrgete energiamaksude tõttu on osa kavatsusi jäänud ellu viimata.
Autor: Äripäev AS
Estonian Celli investeeringuid on energiamaksud pidurdanud alates käivitusajast peale, ütles EASi kaubandus-tööstuskoja ja tööandjate keskliidu konkursil aasta ettevõtja tiitli pälvinud Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe teisipäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis.

2006. aastal käivitati 153 miljoni eurose alginvesteeringuga tehas, kuid peagi tuli uus võrgutasude süsteem, mis on Lahe sõnul Estonian Celli investori jaoks konkurentsivõimet halvanud. Seetõttu oli ettevõte aastaid väga suures kuhjunud kahjumis.

LOE LISAKS:

Aasta ettevõte on Estonian Cell

"Kui algselt oli tehase kõrval kavatsetud rajada ka paberimasin, siis seda ei ole kunagi Eestisse tulnud justnimelt kõrgete energiamaksude tõttu," märkis Lahe. Ta lisas, et Estonian Celli investor on eelnevatel aastatel investeerinud erinevatesse Austria paberitehastesse ligi 400 miljonit eurot, kuna sealsed energiamaksud on odavamad kui Eestis.

Intervjuud Siiri Lahega saab kuulata siit:

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616