6. aprill 2017

Taani metsafirma korjas Eestist dividende

Taani metsafirma korjas Eestist dividende
Autor: Postimees/Scanpix

Taani metsafirma käive ja kasum Eestis vähenesid. Emafirma võttis aga 200 000 eurot dividende.

Äripäeva infopanka

Kokku töötas ettevõttes 2016. aastal 12 inimest ning see number jäi eelneva aastaga võrreldes samaks. Käive töötaja kohta langes 17 protsenti 282 659 euroni. Keskmine brutotasu töötaja kohta kasvas 7 protsenti 1808 euroni kuus.Ettevõte kirjutas oma majandusaasta aruandes, et metsamajanduse sektorit saab hinnata stabiilseks. Baltikumi ja Skandinaavia metsatööstusesse tehtavad investeeringud muudavad väljavaate pikemas perspektiivis positiivseks.„Samas põhjustab poliitilise olukorra ebaselgus ebastabiilsust pikajaliste investeeringute suhtes, sealhulgas ka metsakinnistutesse. Välisinvesteeringute juurdekasvu aeglustumine pidurdab maahindade tõusu, mis omakorda takistab äriühingu kasvu,“ teatas HD Forest.Ettevõtte emafirmaks on Sia HD Festforest Holding, mille omanik on omakorda Taani firma Hedeselskabet. Dividendi võeti ettevõttest 2016. aastal 200 000 eurot.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Kristel ReidlaReklaamimüügi projektijuhtTel: 533 26 974