Autor: Metsamajandusuudised.ee • 21. jaanuar 2019

Jahist riigimaal peab teavitama Maa-ametit

Maa-amet saatis Eesti Jahimeeste Seltsile dokumendi, mis reguleerib jahipidamise korda kinnisasjadel, mille valitseja on Keskkonnaministeerium ja volitatud asutus Maa-amet. Edaspidi ootab riik, et jahipidamisest riigimaal teavitatakse eelnevalt.
Jaht
Autor: Pixabay

Jahipiirkondade kasutajal tuleb nüüd hakata riigile kuuluvatel kinnisasjadel jahipidamise kavandamisel vähemalt 30 päeva enne jahipidamise algust Maa-ametile teatada, millistel kinnisasjadel ja millisel ajavahemikul jahitegevust kavandatakse.

Maa-ameti poole on pöördunud mitmed riigile kuuluvate kinnisasjade rentnikud, kuna jahimehed kasutavad ning rikuvad jahipidamise ajal mootorsõidukitega riigi poolt rendile antud kinnisasju. Kuna jahipidamine rendile antud maal võib riigile kuuluvat põllumajanduslikku maad ja rentniku huve kahjustada, siis ei saa Maa-amet riigimaa rendileandjana sellist tegevust põllumajanduslikul maal piiramatult lubada.

EJSi kommentaar Maa-ameti uuendusele:

"Antud dokument tuli üllatusena nii maaomanike esindusorganisatsioonidele kui ka EJSile. Mingeid eelnevaid läbirääkimisi sellel teemal pole olnud. Viimasel ajal on hea tava arutada maaomanike esindusorganisatsioonide ja jahimeeste seltsi ümarlaual ühised teemad läbi. Seda pole tehtud ja isegi mingit infot selle kohta pole olnud. Sellest kirjast pole aru saada selget toimemehhanismi. Asi on täiesti läbimõtlemata ja tekitab probleeme eelkõige Maa-ametile endile. Samas on EJS väga häiritud kirja alguses olevast süüdistusest jahimeeste aadressil. Toodud ei ole mitte mingisuguseid fakte. Kas tegemist oli jahimeestega või lõbusõitjatega ja kas üldse oli. Igal juhul jääb sellest kirjast väga ebameeldiv mulje. Korrektne ja head tava järgiv asjaajamine see kodanikuühiskonnas kindlasti ei ole. Loodame, et meie esindajad toovad lähiajal selguse. Anname tulemustest teada."

Infot selle kohta, kas kinnisasi kuulub riigile, kes on riigivara valitseja ja volitatud asutus ning kas selle kinnisasja osas on sõlmitud maa kasutamise lepinguid, saab riigi kinnisvararegistrist.

Eesti Jahimeeste Selts

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616