Autor: Metsamajandusuudised.ee • 29. jaanuar 2019

Metsandusteadlane Ivar Sibul sai presidendilt teenetemärgi

Täna tehti teatavaks Eesti Vabariigi teenetemärkide saajad. Metsateadlasena sai tunnustatud V klassi teenetemärgiga Ivar Sibul.
Ivar Sibul
Autorid: Andras Kralla, Äripäev

Ivar Sibul, PhD on Eesti Maaülikooli õppejõud, dendroloogia dotsent. Ta on teinud mitmeid teadustöid metsakaitse ja puidukahjurite teemal.

MTÜ Maarjakase Selti juhatuse esimehena on ta maarjakase kasvatamise, uurimise, edendamisega ning kaitsmisega tegelenud juba alates 2001. aastast. Seltsiga koos korraldavad nad iga aasta maarjakase kasvatamist ja puidu kasutust tutvustavaid õppepäevi, ekskursioone ja näitusi. Maarjakaske ehk karjala kaske kasvatatakse Eestis praegu hinnanguliselt tuhandel hektaril.

2018. aasta suvel oli Sibul algatajaks Eesti Vabariik 100 sünnipäeva auks väärika maarjakasesalu rajamisele Pilistveres. Eestimaa südamesse, Viljandimaale Pilistvere järve äärde, istutati 100 maarjakaske. See oli Seltsi kingitus kohalikule rahvale kui ka kogu Eestimaale.

TASUB TEADA:

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 112 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Nende hulgas on ka palju tuntud ettevõtjaid.

Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Vabariigi President annab teenetemärgid üle 22. veebruaril Arvo Pärdi Keskuses.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616