Autorid: Lauri Teder, Metsamajandusuudised.ee • 12. veebruar 2019

Puukiust kõrred varsti McDonald'sis

Paberkõrred
Autor: Zumapress / Scanpix
Soome pakendikontsern Huhtamäki teatas esmaspäeval, et asub valmistama puukiust tehtud kõrsi ning tarnima neid suurtele toidukettidele nagu McDonald's.

Huhtamäki pressiteate kohaselt on paberist joogikõrred ja nende pakendid toodetud puukiust, mis pärineb kestlikult hallatud metsadest, ning töödeldud PEFS nõuetele vastavalt. Toodang on saanud järelevalveametite ametliku heakskiidu Euroopas, Hiinas ja Ameerika Ühendriikides. Firma kinnitusel on kõrred vastupidavad, lõhnavabad ja riknemiskindlad.

Ettevõtte paberkõrte esimene suurostja on McDonald's, mis asub neid kasutama oma Euroopa ja Ühendkuningriigi söögikohtades. Plastikkõrte keelamisega seoses on seni enim tähelepanu saanud kohvipoodide kett Starbucks, mis loobus nende kasutamisest möödunud suvel, ent asendas need hoopis kaane sisse disainitud spetsiaalse joogiavaga.

Huhtamäki Helsingi börsil noteeritud aktsia kallines esmaspäeval 1,54%. Ettevõte avaldab oma 2018. aasta kasuminumbrid sel neljapäeval.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616