Autor: Metsamajandusuudised.ee • 9. mai 2019

Puidukaupleja Tori Timber teenis mullu kopsaka kasumi

Baltikumi ühe juhtivama puidumüüja Tori Timberi mullune majandusaasta läks hästi ja ettevõte teenis 1,82 miljonit eurot kasumit.
Puidumüük
Autor: Pixabay

Ettevõtte majandusaruandest selgub, et Tori Timber OÜ teenis 2018. aastal 31,51 miljoni eurose käibe juures 1,82 miljonit eurot tegevuskasumit. Järgmisel aastal on ettevõttel plaanis suurendada käivet ja kasumit.

Varasema aastaga võrreldes on ettevõtte müügitulu kasvanud 57,85% ja tegevuskasumi rentaablus oli 5,76% (aastane muutus 9,52 protsendipunkti). 2017. aastal oli ettevõtte müügitulu 19,96 miljonit ja tegevuskasum 1,05 miljonit eurot.

Tori Timber on Eesti erakapitalil põhinev puiduettevõte, mis asutati aastal 2006. Majandusaruandes tuuakse välja, et ettevõte on juhtivamaid puidu turustajaid Baltimaades. Tori Timber esindab Eesti ja Läti saeveskeid ning metsandusettevõtteid. Nende põhitegevus on ümarpuidu ja saematerjali müük. Lisaks toodavad nad ka puiduhaket ja kaubaaluseid. Tori Timber ekspordib oma tooteid erinevatesse riikidesse, nii Euroopasse kui ka Aasias. Ettevõtte peakorter asub Eestis ja filiaal on Lätis.

Tori Timber on tegutsenud üle 10 aasta puidutööstuses ning on tuntud kui professionaalne lehtpuu ja okaspuu ümarpuidu ja saematerjali tarnija.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616