Autor: Metsamajandusuudised.ee • 14. mai 2019

Tornator Eesti paneb tänavu mulda 1,8 miljonit metsataime

Tornator Eesti ja Metsahoiu Sihtasutus korraldasid metsaistutuspäevad Tartu koolidele. Koos lastega pandi kahe päeva jooksul mulda 2700 taime. Tornator Eesti paneb käeoleval kevadel mulda ligemale 1,8 miljonit taime, mis on ettevõtte jaoks täielik rekord.
Tornator Eesti metsaistutuspäev Tartu koolilastega.
Autor: Tornator Eesti

Istutustalgutel lõid kaasa Tartu Hansa kooli ja Tartu Veeriku kooli õpilased, õpetajad. Kahe päeva jooksul pandi üheskoos Tornatori maaüksusele Palupera lähistel kasvama umbes 2700 kuusetaime. Arvestades tööks ettenähtud aega ning teisel päeval valitsenud väga vihmaseid olusid, on tegemist väga tubli saavutusega.

Peale laste juhendamise ja istutamise oli ette nähtud ühine lõunasupp ning mõned loodusteemalised mängud enne tagasisõitu. Tänu kenale ilmale esimesel päeval nii ka läks, kuid teisel päeval Veeriku kooli laste puhul toimusid kehva ilma tõttu lõuna ja muud tegevused siseruumides Maaülikooli Metsamajas, kus nähti metsandusõppe telgitaguseid.

Tornator Eesti OÜ

Ettevõte kuulub kontserni Tornator Timberland ja on asutatud 2007 aastal. Põhitegevusalaks on neil kasvava metsa ja metsamaterjalide ost-müük, metsa majandamine ja ülestöötamine. Tornator Eesti omab 2017. aasta september seisuga ligikaudu 60 000 hektarit metsakinnistuid. Ettevõtte eesmärk on oma metsaomandit suurendada ning tegutseda Eesti metsanduses pikka aega.

Üritust jäävad meenutama laste nimedega sildid istutuste kõrval ning kuna nimetatud maaüksus asub Tartu rattamaratoni raja ääres, on lastel võimalik oma töö vilju näha juba tulevikus seal võisteldes.

Tornator Eesti tänab kõiki istutamisel kaasa löönud õpilasi ja õpetajaid!

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616