Autor: Metsamajandusuudised.ee • 17. mai 2019

Graanul Invest laiendab tegevust Ameerika Ühendriikidesse

Ameerika Ühendriikides Texase osariigis Woodville´is asuva puidugraanulitehase hinnatav tootmisvõimsus on 450 000 tonni pelleteid aastas. Port Arthuri sadamaterminalis on võimalik hoiustada kuni 68 000 tonni pelleteid ning laadida kuni 60 000 tonni mahutavaid laevu.
Autor: Dominik Obertreis

Ameerika Ühendriikide puidugraanulitehase Texas Pelletsi pankrotivarade müügil valiti parimaks Graanul Invest ASi tütarettevõtte Woodville Pelleti pakkumine. Tehinguga omandatakse Woodville’s asuv pelletitehas ja ettevõtte Port Arthuri sadamas asuva terminali varad.

„Oleme juba üle kümne aasta otsinud sobivat võimalust alustada pelletite tootmist Põhja-Ameerikas. Kui suudame käesoleva tehingu lõpule viia, siis oleme suutnud Põhja-Ameerikas jala kindlalt maha panna,“ ütles Graanul Investi tegevjuht Raul Kirjanen.

Tehing kiideti 15. mail 2019 heaks Texase osariigi pankrotikohtus ning plaanitakse lõpule viia 15. juuniks 2019. Graanul Invest sai tehingu rahastamisel tuge Apollo Global Managementi tütarettevõtete hallatavatest fondidest.

Ameerika Ühendriikides Texase osariigis Woodville´is asuva puidugraanulitehase hinnatav tootmisvõimsus on 450 000 tonni pelleteid aastas. Port Arthuri sadamaterminalis on võimalik hoiustada kuni 68 000 tonni pelleteid ning laadida kuni 60 000 tonni mahutavaid laevu.

Texas Pelletsi varade ost võimaldab Graanul Invest grupil laiendada oma tegevust Ameerika Ühendriikidesse pakkumaks oma klientidele suuremat tarnekindlust. Samuti annab tehase ostmine Ameerika Ühendriikides logistiliselt parema võimaluse siseneda Aasias Korea ja Jaapani kiiresti kasvavatele turgudele.

Graanul Invest grupi Baltikumis asuva 11 pelletitehase tootmisvõimsus on kokku 2,2 miljonit tonni aastas, mis teeb grupist Euroopa suurima pelletitootja. Texas Pelleti varade ostuga omandatav pelletitehas võimaldab kasvatada grupi praegust tootmismahtu kuni veerandi võrra.

Väljaande North American Wood Fiber Review (NAWFR) andmetel kasvas pelletite eksport 2018. aastal maailmas 21 protsenti 22,3 miljoni tonnini. Suurimad eksportijad olid USA, Kanada, Vietnam, Läti ja Venemaa. Neile järgnesid Eesti, Austria, Malaisia, Taani ja Saksamaa.

Graanul Invest grupp tegeleb bioenergeetika ja taastuvenergia tootmise, metsanduse ja bioprotsesside arendamisega. Graanul Invest grupis töötab üle 500 inimese.

Loe lisaks Graanul Invest laiendab tegevust Ameerika Ühendriikidesse

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736