Autor: Metsamajandusuudised.ee • 17. mai 2019

Raievõistlusel võistleb esmakordselt raienaine Lätist

Laupäeval, 18 mail toimub Türi lillelaada raames raievõistluste sarja xCUT CUP 2019 teine etapp “TOP 10”. Starti on tulemas 38 võistlejat Eestist ja välismaalt, nende hulgas ka esimene raienaine Lätist, Evelina Afanasjeva.
Türi lillelaada raames raievõistluste sarja xCUT CUP 2019 teine etapp “TOP 10”.
Autor: Aldis Toome

Võistluste peakorraldaja Mart Kelgu sõnul pole raievõistluste ajaloos varem ükski naine väljastpoolt Eestit sarjas kaasa löönud. “Väga uhke on näha, et konkurents naiste hulgas aina kasvab. Esimesel etapil oli meil rekordarv Eesti naisi võistlemas ja nüüd pakub neile konkurentsi ka võistleja Lätist.”

Üldist taset hindab Kelk samuti tugevaks. Lisaks eestlastele, tulevad võistlema raiesportlased Lätist, Leedust ja Soomest. “Hooaja esimese etapi võitis lätlane Gatis Brencis ning eelmisel aastal oli hooaja teisel etapil Jukka Peramäki Soomest teine, kaotades võitjale Jarro Mihkelsonile vaid 6 punktiga,” kommenteerib Kelk. “See näitab, et võitjat ette ennustada on praktiliselt võimatu.” Nii Mihkelson kui Peramäki on stardis ka tänavu.

Võistluste ajakava:

08.30 - infominutid, võistlusnumbrite väljastamine, instruktaaž. Langetamine (grupp I) platsil

09.00 - Väljakualad (grupp II) platsil

*ketivahetus

*täpsussaagimine

*kombineeritud järkamine

16.30 - Laasimine

17:00 - Autasustamine ja võistluste lõpetamine

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616