Autor: Metsamajandusuudised.ee • 21. mai 2019

Aprill oli metsa- ja maastikupõlengute poolest rekordiline

Viimase nelja aasta jooksul ei ole üheski kuus nii palju metsa- ja maastikutulekahjusid toimunud kui selle aasta aprillis. Kokku toimus 595 metsa- ja maastikutulekahju, millest 406 olid kulupõlengud.
Lõkketegemine metsas.
Autor: Pixabay

„Sel aastal on kevad alanud kehvalt nii Euroopas kui ka Eestis. Aprillis räsis Euroopat üsna suur kuumalaine, mis tõi mitmel pool kaasa metsa- ja maastikupõlengud. Ka Eestis oli aprill soe, päikeseline ja väga väheste sademetega. Kuu jooksul sadas alla vaid 30% aastate keskmisest, mida on erakordselt vähe. Ilmateenistuse andmetel ei ole nii kuiva aprilli olnud alates 1961. aastast. Suure kuivuse tõttu kehtestasime Eestis 6. aprillil tuleohtliku aja, mis tähendab piiranguid lahtise tule tegemisel. Lisaks käisid päästjad tegemas lõkkepatrulle, mille käigus nõustati inimesi, kuidas tuleohtlikul ajal ohutult lõket teha ja grillida.“ rääkis Päästeameti päästetöö osakonna juhataja Martin Lambing.

Aprillis oli kokku 1852 päästesündmust, millest suurema osa, ehk 61%, moodustasid tulekahjud. 348 päästesündmust lahendasid kutselised päästekomandod koos vabatahtlike päästjatega ning 48 päästesündmust lahendasid vabatahtlikud päästjad iseseisvalt. Aprillis nõustasid kutselised ja vabatahtlikud päästjad ühtekokku 1844 kodu.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616