Autor: Metsamajandusuudised.ee • 21. mai 2019

Neljapäeval arutatakse Harku metsa kaitse alla võtmist

Tallinna linnavalitsus algatas 20. märtsil Harku rabametsa Tallinna piiresse jääva osa kohaliku kaitse alla võtmise menetluse. Harku metsa kohaliku kaitseala moodustamise avalik arutelu toimub neljapäeval, 23. mail.
Harku mets
Autor: Janika Savi

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillis rääkis, et algselt taotleti nii Pääsküla kui Harku raba riikliku kaitse alla võtmist. „Riiklikud ametkonnad leidsid aga toona, et kaitseväärtust omavad nimetatud rabad eelkõige kohalikus kontekstis ning seetõttu ei peetud riiklike kaitsealade loomist põhjendatuks. Pääsküla raba võeti kohaliku kaitse alla 2013. aastal, Harku rabametsa kohaliku kaitse alla võtmine on selle protsessi loogiline jätk,“ lausus Šillis.

TASUB TEADA:

Harku metsa kohaliku kaitseala moodustamise avalik arutelu toimub neljapäeval, 23. mail kell 17 Nõmme linnaosa valitsuses (Valdeku tn 13).

Kuni 30. aprillini oli kõigil huvilistel võimalik tutvuda Harku raba kaitse alla võtmise menetluse dokumentidega ning teha ettepanekuid ja märkusi.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616