Autor: Metsamajandusuudised.ee • 30. mai 2019

Eesti Jahimeeste Selts peab vajalikuks jahijuhtide koolitust

29. mail toimus Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) büroos nõupidamine, kus koos Luua Metsanduskooli esindajatega arutati võimalust käivitada jahindusjuhtide koolitusprogramm.
Jahindus
Autor: Pixabay

EJSi tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul on Eestis tekkinud vajadus jahiseltside juhtide ja teiste jahindust koordineerivate inimeste koolituse järele. „Ühest küljest on seda soovi avaldanud jahindusjuhid ise ja teisest küljest on muutused ühiskonna ja elukeskkonna arengus kaasa toonud uute teadmiste vajaduse,“ sõnas EJSi tegevjuht Tõnis Korts. „Globaalsed tendentsid nagu linnastumine, erinevate haiguste suurenenud levik, infotehnoloogia areng jms nõuavad ka jahimeestelt ajaga kaasas käimist. Just seepärast otsime võimalusi, kus ja kuidas jagada meie jahimeestele uusi teadmisi.“ lisas Korts.

Kohtumisel EJSis osalesid lisaks tegevjuhile asetäitja Andres Lillemäe, Luua Metsanduskooli metsaülem Peep Arold ja koolituskeskuse juht Kairit Reiman. Mõlemad pooled avaldasid valmisolekut koostööks ja kokku lepiti valdkonnad, mida peaks eelisjärjekorras koolitusprogrammi koostamisel arvestama.

Nädala-kahe jooksul pannakse kokku vajalikud teemad ning seejärel leitakse kompetentsed lektorid. Kui kõik laabub, siis alustab esimene u 30 liikmeline õppegrupp juba sellel aastal. Esimese koolituse maht on u 40 tundi ja seal käsitletakse olulisi jahinduse valdkondi, nagu: eetika, meedia, valiklaskmine, suhtlemine kogukonnaga, ulukite haigused, ohutustehnika jt.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616