Töötleva tööstuse müügitulu kasvas 6%

Statistikaameti andmetel müüsid ettevõtted 2019. aasta esimeses kvartalis kaupu ja teenuseid 14,8 miljardi euro eest, mida oli 7% rohkem kui aasta varem samal ajal. Töötleva tööstuse müügitulu kasvas 6%.

UPM-Kymmene Otepää AS vineeritehas  Foto: Arvo Meeks

Esimeses kvartalis investeerisid ettevõtted 756 miljonit eurot, mida on kolmandiku võrra rohkem kui aasta varem samal ajal. Peamiselt investeeriti masinatesse ja seadmetesse ning ehitistesse. Ligi poole koguinvesteeringutest tegid töötleva tööstuse, veondus- ja laondus- ning kinnisvaraettevõtted.

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes suurenesid kõik investeeringud, neist enim investeeringud maasse ning masinatesse ja seadmetesse.

Statistikaameti andmetel müüsid ettevõtted esimeses kvartalis kaupu ja teenuseid 14,8 miljardi euro eest, mida oli 7 protsenti rohkem kui aasta varem samal ajal.

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga suurenes müügitulu enamikul tegevusaladel. Vaid kinnisvara ja mäetööstuse tegevusalal oli müügitulu väiksem.

Enim suurenes müügitulu hariduse ning kutse-, teadus- ja tehnika tegevusalal. Suurima panuse sektori müügitulusse andsid kaubanduse ja töötleva tööstuse ettevõtted. Mõlema tegevusala müügitulu kasvas 6%.

Ettevõtete kulud olid eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 8 protsenti võrra suuremad, sealhulgas olid tööjõukulud 10 protsenti võrra kasvanud. Nii hõivatute kui ka töötatud tundide arv kasvas aastaga kolm protsenti. Ettevõtlussektori tööviljakus müügitulu alusel oli hõivatu kohta keskmiselt 31 800 eurot kvartalis ehk neli protsenti rohkem kui aasta varem samal ajal.

Jaga lugu:
METSAMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad metsamajanduse uudised igal nädalal enda postkasti TASUTA!

Metsamajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmusmetsamajandusuudised.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150