Autorid: Metsamajandusuudised.ee, Evelin Süld • 31. mai 2019

Riigikogu võtab metsateemad fookusesse

Riigikogu liikmed moodustasid metsanduse toetusrühma. Uue toetusrühma esimeheks sai Heiki Hepner. Tema sõnul on metsandus üks kõige olulisemaid majandusharusid ja metsal on väga oluline koht meie looduses.
Heiki Hepner
Autor: Erakogu

„Mets ja metsandus väärivad kindlasti toetust ja tähelepanu riigi kõrgeima seadusandliku institutsiooni poolt läbi terve valimistsükli, mitte ainult üksikuid metsandust puudutavaid seadusandlikke akte arutades,“ kommenteeris Hepner. Tema jaoks on mõneti üllatuslik, et varasemad koosseisud ei ole sellise toetusrühmani jõudnud.

Hepner on ise metsandusega väga tihedalt seotud ja tunneb metsandusega seotud probleeme läbi ja lõhki. Ta on lõpetanud EPA metsanduse erialal, töötanud metsaüleamana, juhtinud Eesti Metsaseltsi ja Kohila Metsaselti tegevust.

TASUB TEADA:

Riigikogus 30. mail moodustatud metsanduse toetusrühm on toetusrühmade arvult 49s.

Toetusrühma esimeheks sai Heiki Hepner ja aseesimeheks Üllar Saaremäe. Toetusrühma kuuluvad Priit Sibul, Aivar Kokk, Peeter Ernits, Riho Breivel, Tarmo Kruusimäe, Kalle Palling, Erki Savisaar, Merry Aart ja Tiit Kala.

Toetusrühmade kaudu saavad parlamendi üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale, toetada või kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Metsanduse toetusrühm soovib pöörata erilist tähelepanu käimasolevale metsanduse arengukava koostamise protsessile. „Arengukava peab tagama jätkusuutliku metsanduse, kus on tasakaalus nii majanduslikud, keskkonnakaitselised, sotsiaalsed kui ka kultuurilised aspektid. Toetusrühm soovib ära kuulata kõik osapooled ja aidata kaasa ühiskonnaülese kokkuleppe saamisele,“ ütles Hepner. Lisaks arengukavaga seotud küsimustele soovib toetusrühm tähelepanu pöörata erametsaomanike põhiseaduslike õiguste kaitsmisele, tõstatada teemana üles õiglase ja kohese hüvitise maksmine omandile piirangute kehtestamisel, metsanduse populariseerimisele ning meie väga eriilmeliste metsade tutvustamisele.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616