Autor: Metsamajandusuudised.ee • 6. juuni 2019

Keskkonnaministeeriumi kaasas noored keskkonnaprobleemide lahendamisse

Eesti noorteorganisatsioonide esindajad kogunesid eile ministeeriumisse, et moodustada Noorte Keskkonnanõukogu. Tegemist on nõuandva organiga, mis aitab ministeeriumil noorte häält senisest paremini kuulda võtta ja noortel seadusloomes kaasa lüüa.
Ökoloogiline jalajälg.
Autor: Pixabay

Esimesel kohtumisel kõnelesid noored sellest, mis keskkonna alaselt südamel. Esile tõsteti kliimamuutusi, keskonnamuutuste mõju inimeste tervisele, muret Läänemere ja Eesti looduse pärast. Noored valisid endi seast juhi, kelleks sai Merilin Raudna-Kristoffersen Bioteaduste Üliõpilaste Seltsist. Ta peab Noorte Keskkonnanõukogus osalemist oluliseks, sest tunneb vajadust panustada keskkonnaprobleemide lahendamisse ja noorte kaasamisse.

Ministeeriumi keskkonnateadlikkuse nõunik Liisa Puusepp rääkis, et eelmisel aastal valminud keskkonnateadlikkuse uuringu järgi on Eesti inimesed küll keskkonnateadlikud, aga ei käitu vastavalt, ehk teisisõnu on vaja teha selgitustööd, et ka eestlaste harjumused mõjutavad maailma.

Keskkonnaministeeriumi kantsleri nõunik Mart Raamat loodab saada ideid, kuidas ministeerium saaks paremini noorteni jõuda ja kuulutas välja Noorte Keskkonna-Aasta.

Täna kirjutasid Noorte Keskkonnanõukogu ja keskkonnaminister Rene Kokk alla Hea Tahte Koostööleppele.

Nõukogu hakkab koos käima neli korda aastas. Sarnased keskkonna alal nõuandvad noorteühendused tegutsevad näiteks Maltal, Iirimaal ja Taanis.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616