Autor: Evelin Süld • 13. juuni 2019

Metsä Woodi Soome tehas investeeris 52 miljonit eurot uude tootmisliini

Tipp-kvaliteediga puittooteid ehitusele pakkuv Metsä Wood avas Soomes uue vineerkihtpuidu tootmisliini. 40-aastase tootmis- ja müügikogemusega ning viie tootmisliiniga on Metsä Wood Euroopa suurim vineerkihtpuidu ehk LVLi tootja.
Metsä Woodi Punkaharjuni tehas Soomes
Autor: Metsä Wood

Metsä Grupi kuuluv puidutööstusettevõte Metsä Wood avas maikuu lõpus Soome Punkaharju tehases 65 000 m3 vineerkihtpuidu tootmisliini. Tootmisvõimsuse suuredamine on loonud tehase piirkonda ka märkimisväärse koguse uusi töökohti, muutes Savonlinna Soome suurimaks mehaanilise puidutööstuse keskuseks.

Uue liini tootmismahuks on 65 000 m3 ja investeeringu väärtus 52 miljonit eurot. Kasvav tootmine suurendab kuusepalkide kasutamist 160 000 m3 võrra aastas. Liini täisvõimsus soovitatakse saavutada kahe aasta jooksul peale selle käivitamisest.

Loe pikemalt Metsä Wood kodulehelt.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616