Autor: Metsamajandusuudised.ee • 3. juuli 2019

Suvel on avatud Roela käbikuivatis RMK teabepunkt

RMK avas suveks Roela käbikuivati-muuseumis hooajalise teabepunkti, mis võtab kuni 31. augustini külastajaid vastu kahel päeval nädalas.

Roela käbikuivati, käbimuuseum.
Autor: Georg Kõrre

Kui siiani sai 1928. aastal tollase EV Riigimetsade Peavalitsuse poolt rajatud käbikuivatit külastada kas RMK kodulehel registreerunud grupiga või kokkuleppel külaseltsiga Roela Kodukant, siis hooajalise teabepunkti avamisega tekib reedeti ja pühapäeviti võimalus majja ka lihtsalt mööda sõites sisse kiigata.

Roela asub RMK Põhja-Eesti piirkonnas, kuid seda läbivad ka paljud Peipsi põhjarannikule suunduvad külastajad. „Roelast läheb läbi ka RMK uus pikk matkarada, Penijõe - Aegviidu - Kauksi matkatee. Lähimad RMK teabepunktid Oandul ja Kauksis jäävad aga päris kaugele, mistõttu tekkis mõte avada teabepunkt ka Roelas, esialgu kahel päeval nädalas,“ selgitas RMK Põhja-Eesti teabejuht Tiina Neljandik.

TASUB TEADA:

Roela käbikuivati-muuseumi hooajaline teabepunkt on avatud kuni 31. augustini, reedeti kell 17.00 – 20.00 ja pühapäeviti kell 12.00 – 17.00.

Käbikuivati-muuseum toimib teabepunktina, loodusõppeprogrammide ja sündmuste paigana RMK, Vinni valla ja MTÜ Roela Kodukant koostöös.

Teabepunktis saab küsida nõu kuhu minna ja mida looduses teha, tutvustatakse loodusradu, telkimisalasid ja muid kauneid paiku Lääne- ja Ida-Virumaal ning kaugemalgi.

RMK Roela käbikuivati-muuseumis saab tutvuda püsinäitusega, mis jutustab omaaegsest käbide kogumisest, kuivatamisest ja metsapuude seemnete varumisest. 2008. aastal renoveeritud ja külastajatele avatud ajaloolises käbikuivatis on alles ja töökorras originaalsed ahjud ning seadmed. Teabepunktist saab ka kaardiga rajalehe, mille abil võib teha jalutuskäigu otse Käbimaja kõrval kulgevatel Roela oosi radadel, mis looklevad mööda kõrgendiku harja ja nõlvu põliste mändide ja kuuskede all.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736