Autor: Metsamajandusuudised.ee • 22. juuli 2019

Töösturid tundsid kerget kallinemist

Tööstuses oli tervikuna tunda kerget kallinemist nii kuises kui ka aastases arvestuses.
Autor: Liis Treimann
Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli juunis võrreldes maiga 0,1% ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,5%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juunis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hinnatõus elektroonikaseadmete ja elektrienergia tootmises, samuti hinnalangus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

Eelmise aasta juuniga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete tootmises ja mäetööstuses. Lisaks hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeks langes juunis võrreldes maiga 0,7% ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,1%. Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam naftasaaduste, toormetsa ja mööbli hind, samal ajal tõusis elektrienergia, elektroonika- ja keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeks langes juunis võrreldes maiga 0,3% ja võrreldes eelmise aasta juuniga 0,2%. Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam naftatoodete, nahast toodete ja jalatsite ning paberi ja pabertoodete hind, samal ajal tõusis elektrienergia, elektriseadmete ja ehitusmaterjalide hind.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616