Autor: Metsamajandusuudised.ee • 19. august 2019

Rakveres selgub Eesti parim raiesportlane

Laupäeval, 24. augustil selgub Rakveres Eesti meister raiespordis. Ühtlasi toimub raievõistluste sarja xCUT CUP 2019 kolmas ja viimane etapp. Võistlustele on registeerunud 48 sportlast ning lisaks Eestile on oma parimate sportlastega esindatud Soome, Läti, Leedu ja Valgevene.
Rakveres selgub Eesti parim raiesportlane.
Autor: Pixabay

Tänavused Eesti meistrivõistlused on kahepäevased ja saavad alguse juba reedel, 23. augustil Salla Kuursaali platsil, kus toimub langetamine. Ülejäänud alad toimuvad Rakvere keskväljakul.

Valitsev Eesti meister Jarro Mihkelson ütleb, et ettevalmistus seekordseteks tiitlivõistlusteks on läinud sujuvalt. “Olen olnud spetsiaalselt treeninglaagris ja enne võistlustki veel lihvi andnud, nii et olen valmis,” kommenteeris Mihkelson.

Registreerunute hulgas on varasemad mitmekordsed Eesti meistrid Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Anto Laas ja Sulev Tooming ning ühekordsed võitjad Erik Rist ja Helvis Koort. Konkurentide kohta ütleb valitsev meister Mihkelson, et kõik nimekamad esindajad on kohal ja lihtne kindlasti olema ei saa. “Juba eelmisel aastal kiskus võistluste lõpp põnevaks ja kui vaadata tänavust stardinimekirja, siis seal on esindatud mitmed varasemad meistrid, kes kõik tahaksid oma nime taas võitjate tahvlile kirja saada,” lisas ta.

Raiespordivõistlustel võisteldakse viiel alal – langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Võistlused Rakvere keskväljakul algavad kell 9.00. Võistluste otseülekannet saab jälgida Delfi TV vahendusel.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616