Autor: Metsamajandusuudised.ee • 21. august 2019

Helvis Koort raievõistlustest: tasa sõuab, kaugele jõuab

Sel laupäeval, 24.augustil, on tulemas raiespordi selle aasta tippsündmus – Eesti Meistrivõistlused. Võistlused toimuvad Rakvere linnas koos kogu pere metsapäevaga. Seal on tegemist igale vanusele: töötoad, vestlusringid, muusika ja laste tegevused. Päeva naelaks saab siiski xCUT CUP 2019 raievõistlussarja kolmas etapp, mille käigus selgitatakse Eesti Meister.
Helvis Koort esindab Husqvarna H-teami meeskonda.
Autor: Eesti Metsaselts

Võistlema on tulemas suur hulk sportlasi nii Eestist kui välismaalt. Meeste seas ka mõned tublid naised. Saame tuttavaks ühe meistritiitli pretendendiga – Helvis Koort, kes on olnud Eesti Meister aastal 2017, mis oli ka kusjuures just Rakveres võidetud, nii et see linn toob kindlasti õnne. See aasta läheb ta kindla meelega seda tiitlit taas endale võitlema. Käesoleval aastal on olnud tal nii paremaid kui halvemaid võistlusi. Sarja esimesel etapil vedasid närvid viimasel alal alt ning ta kaotas oma liidrikoha. Teisel sarja võistlusel Türi Lillelaada raames püsis kindlameelsena lõpuni ning saavutas esimese koha. Kindlasti on ta üks tugevaimate seast ning temalt oodatakse suuri tegusid.

LOE LISAKS:

Rakveres selgub Eesti parim raiesportlane

Kogu pere metsapäev juba tuleval nädalavahetusel

Helvis Koort esindab Husqvarna H-teami meeskonda. See tähendab, et ta on Husqvarna tehase esindaja ning kuulub ka tehase toodete arendustiimi, kus testitakse uusi tooteid, et need müüki jõudes oleksid parimad. Nõu soovitakse ju ikka oma ala professionaalidelt.

Helvis Koort on pärit Jõgevamaalt ja elab praegu perega ühes väikeses maakohas Tartu vallas. Seega põline Lõuna-Eesti mees. Tegeleb igapäevaselt metsandusega – seega mootorsaagi ta naljalt käest ei pane. Nii ei vaja ta ka spetsiaalselt võistluste jaoks harjutuslaagreid – harjutab ta ju iga päev metsas. Lemmikuks on kuusikud – seal on kõige parem laasimist harjutada. Kuuskedel okstest puudu ei jää. Kuna raiesport on tema suurim hobi, siis naudib ta ka oma tööd väga. Lisaks raiespordile tegeleb ta ka kalastamise ja võrkpalliga. Ja kui keegi kutsub jalkat mängima – ei ütle ära. Eriti tore on väikese pojaga palli mängida.

12 aastat võistluskogemust. Raievõistlusega hakkas Koort tegelema aastal 2007, kui astus Luua Metsanduskooli, kus ta hiljem ka õppejõud oli. Tema lemmikalaks on kombineeritud järkamine. See nõuab väga palju harjutamist ja seda saab ta oma igapäeva töös hästi teha. Ise arvab, et metsas harjutades on tal üsna kehvad tulemused kombineeritud järkamises ja ainult võistlustel läheb hästi, aga usun, et siiski ka metsas on ajad päris head ja töö korralik.

Koorti isiklik rekord on 1648 puntki. Eks iga võistluse eesmärgiks on ületada oma isiklikku rekordisummat. Nii ka seekord läheb ta seda kindla eesmärgiga ületama. Kui küsisin, et kes võiks olla see võistleja, keda ta tahaks kindlasti võita, vastas ta Raino Poll. Ta valis Raino just seepärast, et ta on suurepärase huumorimeelega ning temaga on lust koos võistelda. Igal sportlasel on oma iidolid. Nii ka Helvisel – tema eeskujuks on Jukka Peramäki, kes lihtsalt tuli, nägi, võitis ja jalutas edasi. Väga kindla käega ja rahuliku meelega.

Küsides Helviselt, et mis ta teeb, kui meistrivõistlused ära võidab, vastab tema, et ta ei lähe kunagi võistlema mõttega, et läheb võitma. Ikka nii et tasa sõuab, kaugele jõuab. Kui aga peaks hästi minema ja võit tuleb, siis tähistab seda kodus pere keskel. Uurisin ka kuidas tema fännid võiksid talle kaasa elada. Ta on tagasihoidlik mees ja ütleb ausalt, et kõige parem viis on teha seda distantsilt – ehk siis kas kodudes otseülekannet jälgides või sotsiaalmeedia kaudu toetust näidates. Seega palub ta fännidel kohapeale plakatitega mitte tulla. Ta on väga tänulik oma fännidele, kes kaasa elavad ja teda toetavad. Loodame siis, et Rakvere linn toob talle taas õnne ja kõik alad tulevad hästi välja.

Kati Plaamus, Husqvarna Eesti OÜ

Liitu Metsamajandusuudised.ee iganädalase TASUTA uudiskirjaga SIIN.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616