Autor: Metsamajandusuudised.ee • 21. august 2019

Tootjahinnaindeks jätkas juulis tõusu

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2019. aasta juulis võrreldes juuniga 0,1% ja võrreldes eelmise aasta juuliga -0,2%, teatas Statistikaamet.
Indeksit mõjutas juulis enam hinnalangus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.
Autor: PRNPM/EMF / ANTS LIIGUS

Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hinnatõus elektrienergia tootmises, samuti hinnalangus kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete tootmises.

Tootjahinnaindeks puidutöötlemises.
Autor: Meelika Sander-Sõrmus

MIS ON MIS

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks – indeks, mis iseloomustab Eestis valmistatud tööstustoodete hindade muutust. Tootjahinnaindeks hõlmab nii kodumaisele turule kui ka mittekodumaisele turule valmistatud tööstustooteid.

Eelmise aasta juuliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises. Samuti hinnatõus mäetööstuses ja toiduainete tootmises.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616