Autor: Metsamajandusuudised.ee • 9. september 2019

Metsatehnika põlengud tekitasid ligi 126 000 eurot kindlustuskahjusid

PZU Kindlustus (PZU) maksis juulis klientidele 2,6 miljonit eurot kahjuhüvitisi, mida oli tervelt 18 protsenti rohkem kui eelmise aasta samas kuus. Tänavu on PZU makstud kahjuhüvitised kasvanud seitse protsenti, kokku ligi 18,4 miljoni euroni.
Põlengutes kannatada saanud metsatehnika.
Autor: PZU

„Sõidukikindlustuse kahjud moodustasid juulis ligi 70 protsenti PZU klientide kogukahjudest ning märgatavalt kasvasid ettevõtete kaskokindlustuse kahjud. Suures osas mõjutasid tulemust kaks eri juhtumit, kus põlengutes hävis metsatehnika,“ ütles PZU sõidukikahjude grupijuht Jaanus Tanne.

Metsatööde käigus süttinud ekskavaator tõi kaasa ca 26 000-eurose kahju ning metsa väljaveo traktori süttimine ca 100 000-eurose kahju. Masinate juhid põlengutes kannatada ei saanud.

Tanne tuletas meelde, et kooliaasta algus, päevade lühenemine ja sagenevad vihmahood nõuavad liiklejatelt suuremat tähelepanelikkust. „Hea juht teab, et sõidukiirust ei pea ohjes hoidma mitte teedele ilmunud mobiilsete kiiruskaamerate tõttu, vaid turvalisema liikluse nimel ning kiirus tuleb valida vastavalt teeoludele,“ märkis Tanne.

Põlengutes kannatada saanud metsatehnika.
Autor: PZU

TASUB TEADA

PZU on rahvusvaheline 200-aastase ajalooga kahjukindlustusselts, mis kuulub Baltimaade suurimate hulka ning on Eestis käibelt ja kahjuhüvitiste mahult üks juhtivaid kahjukindlustusseltse. Poolas kuulub PZU-le varakindlustusturust 33 protsenti ja elukindlustusturust 42,9 protsenti ning Kesk- ja Ida-Euroopas on turuosa 13 protsenti.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616