Autor: Metsamajandusuudised.ee • 17. september 2019

Tallinna Botaanikaaias toimub dendroloogiaalane konverents

18. septembril toimub Tallinna Botaanikaaias konverents „Võõrpuuliikide kasutamisest ja uurimisest Eestis“. Konverentsil käsitletakse teemasid sissetoodavate puittaimede kohanemisest ning võõrliikide kasutamisest metsas, parkides ja arboreetumites. Ühtlasi räägitakse võõrpuuliikidega seonduvatest probleemidest, sealhulgas taimekahjustajatest ja nende levikust.
Tallinna Botaanikaaed.

Konverents on pühendatud Tallinna Botaanikaaia ühe rajaja Aleksei Paivelile 90. sünniaastapäevale. Tunnustatud dendroloogi aastakümnete pikkune töö botaanikaaias oli seotud introduktsiooniga. Ajaks, mil ta botaanikaaia puittaimede kollektsioonide vahetust arendamisest tagasi tõmbus, oli puittaimi kollektsioonides umbes 1300 nimetust. Aleksei Paiveli teeneks võib lugeda TBA filiaali rajamist Audakule, mille asukoht pehmema kliimaga Lääne-Saaremaal annab võimaluse kasvatada mandril külmaõrnasid liike.

„Konverentsil tutvustatakse Paiveli ekspeditsioonidelt toodud taimi botaanikaaias. Otse Kaug-Ida loodusest pärit taimed moodustavad väärtuslikuma osa ka praegusest kollektsioonist. Legendaarset piibumeest meenutatakse tubakapeenra ääres ning väikese väljapanekuga tutvustatakse ühte tema hobidest – fillumeeniat e tikutoosietikettide kogumist,“ sõnas Tallinna Botaanikaaia direktor Urve Sinijärv.

Uuri lisa Botaanikaaia kodulehelt.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616