Autor: Ken Rohelaan • 8. oktoober 2019

Soome börsifirma andis ootamatu kasumihoiatuse

Paberit ja kartongi tootev Soome metsanduskontsern Metsä Board ootab varasema prognoosiga võrreldes suuremat kasumit.
Autor: Andras Kralla
Helsingi börsil noteeritud Soome metsanduskontsern Metsä Board teatas täna paremast kasumiprognoosist, mis pani ettevõtte aktsia kallinema.

Kui Metsä Board ootas varasemalt kolmanda kvartali võrreldavaks tegevuskasumiks 41 miljonit eurot, siis nüüd teatas juhtkond, et juulist septembrini teenitav kasum on tulemas 42 miljonit eurot, kirjutas Kauppalehti.

"See on peaaegu alati üllatus, kui kvartaalne prognoos vaadatakse üle," ütles väljaandele Inderes Forestry analüütik Antti Viljakainen.

Ettevõtte teatel oli nõrgenenud makromajandusliku väljavaate negatiivne mõju kolmandas kvartalis väiksem. Paberit ja kartongi tootva kontserni tarnenäitajad paranesid teise kvartaliga võrreldes, hinnad püsisid stabiilsed ja puidukulu jäi oodatust väiksemaks.

Metsä Boardi B-klassi aktsia kallines Helsingi börsil esimestel minutitel üle 7 protsendi, lõunaks taandus hinnatõus 4,6 protsendi lähedale. Enne tänast kauplemist oli Metsä Boardi aktsia eelmise aasta sama ajaga võrreldes odavnenud rohkem kui kolmandiku võrra, 5,09 eurole.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616