Autor: Metsamajandusuudised.ee • 9. oktoober 2019

Eesti termopuidutootja Thermory ostab Soome ettevõtte

Eesti kapitalil tegutsev maailma juhtiv puit- ja saunamaterjalide tootja Thermory omandab enamusosaluse Soomes puitmaterjalide tootmisettevõttes Siparila. Tehinguga kasvab ettevõtte müügivõimekus kõigil võtmeturgudel ja prognoositav käive ulatub üle 100 miljoni euroni aastas.
Siparilale avab tehing täiendavad uksed globaalsele turule ja müügivõrgustikule.
Autor: Carl-Ruuben Soolep

Tehinguga laiendab seni puidu termotöötlemisele ja saunamaterjalide tootmisele keskendunud Thermory oluliselt oma tootevalikut siseviimistlus- ja disainlahendusteks mõeldud materjalide näol. Soomest pärit Siparilale avab tehing täiendavad uksed globaalsele turule ja müügivõrgustikule.

Thermory tegevjuht Johann Sullingu sõnul on Siparila väga kõrgekvaliteedilise puitmaterjali tootja ning äride ühendamine toimub eelkõige tulevikule mõeldes. „Siparilal on pikaaegne kogemus Soome ja Skandinaavia turgudel tootmise, müügi kui ka arhitektidega koostöö alal. Me näeme Siparilas tohutut potentsiaali laiendada mõlema ettevõtte kliendibaasi ja võrgustikku, et jätkata nende edulugu ka rahvusvaheliselt,” rääkis Sulling.

Thermoryle kuulub Soomes ka termopuidu tootja Suomen Lämpöpuu. Antud tehinguga suureneb Soomes seni vaid Teuvas tootmisüksust omanud Thermory oma tootmisvõimekust nelja tootmisüksuse ja 130 töötaja näol. Siparila jätkab tegevust Soomes oma senise brändi ja tegevusmudeli alusel. Ettevõtte omanik Juha Sojakka jääb ettevõttega lähedalt seotuks ning asub tööle tegevjuhina.

Sojakka sõnul võimaldab ettevõtte tegevuse Thermory katuse alla liigutamine kasvada ja laieneda kiiremini välisturgudel. Ettevõte on omaniku sõnul pingutanud palju tootearenduse nimel, et pakkuda põhjala kvaliteeti kogu maailmale. „Huvi Põhjamaade ja Skandinaavia puidu vastu pole kunagi olnud suurem kui praegu. Lööme käed Thermoryga, kes avab meile uksed oma globaalsele turule,“ lisas Sojakka.

MIS ON MIS

Thermory on Eestis 1997. aastal asutatud maailma juhtiv kemikaalivaba puidutöötlemisettevõte, mis toodab termotöötlemistehnoloogia abil täispuitpõrandaid ja -terrasse, voodrilaudu ja saunamaterjale. Ettevõtte tootmisüksused asuvad Eestis, Soomes, Valgevenes ning müügiosakonnad USAs. Ettevõttes on 550 töötajat ja 2019. aasta prognoositud käive ulatub 70 miljoni euroni, millest 90 protsenti moodustab eksport.

Siparila on Soomes 2003. aastal asutatud juhtiv interjööri ja disainlahendustele suunatud puidutöötlemisettevõte. Ettevõttele kuulub Soomes neli tootmisüksust, kus töötab koos administratiivtöötajatega kokku 130 inimest. Siparila aastane käive ulatub 35 miljoni euroni, millest kolmandik tuleb ekspordist.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616