Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Metsamajandusuudised.ee • 21. oktoober 2019

Puidutööstuse TOP: tipu vallutasid moodulmajade valmistajad ja aknatootja

Puidutööstus on majanduse vedur!
Autor: Raul Mee, fotograaf
1855 miljonit eurot oli mullu Äripäeva puidutööstuse TOPis osaleva 97 ettevõtte koondkäive, kasvades aastaga 13%. Suurima käibega oli Graanul Invest AS, üle 100 miljoni eurose aastakäibe tegid ka Stora Enso Eesti AS ja Lemeks AS. 140,6 miljonit eurot oli edetabeli ettevõtete mullune koondärikasum, kerkides aastaga viiendiku võrra. 43 miljoni eurose kasumiga oli teistest peajagu üle Graanul Invest AS. Enam kui miljon kasumit teenis 25 ettevõtet.

Puidutööstuse TOPi esikohale kerkis moodulmajade planeerimise, tootmise ja ehitamisega tegelev Astel Modular OÜ, mille müügitulu kerkis aastaga 1,9 korda 15 miljoni euroni ning kasum 11,1 korda ühe miljoni euroni.

Eelmisel korral esimest ja teist kohta jaganud ning 2018. aasta tulemuste põhjal teisel kohal olev kokkupandavaid puitehitisi valmistav Module Tech OÜ teenis 12,56 miljoni suuruse käibe juures kasumit 2,36 miljonit eurot. Aasta varem olid need numbrid 9,44 ja 1,35 miljonit.

Puitalumiiniumaknaid ja -rõduuksi elumajadele ning üldkasutatavatele hoonetele tootva Fenestra ASi jaoks oli möödunud aasta erakordselt edukas. Kontsern ületas püstitatud eesmärgid tootmisühikute osas: 2018. aasta toodangumaht moodustas rekordilised 56,6 tuhat ühikut võrreldes aasta varasema 51,4 tuhande ühikuga.

Vaata kogu Puidutööstuse edetabelit:

LOE LISAKS:

Suur fotogalerii: Tartus kogunesid puidutööstuse tipptegijad

Puidutööstuse TOPi võitja: edu tõi pikaaegne töö klientidega

Puidutööstuse TOP: aknatootja Fenestra jaoks oli rekordaasta

Puidutööstuse TOP: teise koha saavutas Module Tech

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616