Autor: Metsamajandusuudised.ee • 6. november 2019

Eestimaa Looduse Fond ja Trad.Attack! algatasid annetuskampaania looduse heaks

Eestimaa Looduse Fond (ELF) kutsub inimesi püsiannetajateks, et igaüks saaks teha väikese heateo Eesti loodusele ning aidata ELFil seista Eesti looduse säilimise eest. Hiljuti liitus ELFi püsiannetajate kogukonnaga ansambli Trad.Attack! liige Sandra Vabarna.
Trad.Attack! liige Sandra Vabarna.
Autor: Jaanika Mirka

“Eestimaa loodus on mind ja Trad.Attacki! alati inspireerinud ja mänginud meie tegemistes olulist rolli. Hakkasin Eestimaa Looduse Fondi püsitoetajaks ja iga kuu laekub minult väike summa organisatsioonile, mille looduskaitse eksperdid kaitsevad Eestile omaseid liike ja kooslusi,“ ütles Vabarna. „Kutsun ka teisi püsiannetajateks, et Eestimaa loodus säiliks ja jääks meid kõiki inspireerima!” lisas ta.

Sandra Vabarna üleskutset näeb SIIT.

ELFi juhatuse esimees Tarmo Tüür kinnitab, et püsiannetajad aitavad seista Eesti looduse säilimise eest. “Iga Eestimaa Looduse Fondile annetaja aitab hoida loodust. Igakuised annetused, nii väiksed kui suured, on ELFile eriti olulised, sest loovad kindlustunde ja võimaldavad olulistel puhkudel reageerida. Püsiannetused aitavad meil looduskaitse vabaühendusena olla sõltumatu ning pakkuda oma eksperttuge seal, kus kõige rohkem vaja,” ütles Tüür.

ELFi püsiannetajad on Tarmo Tüüri sõnul mitmekesine seltskond. “Ei saa öelda, et ELFi püsiannetajaks on mõne kindla elukutse esindajad. Järjepidevalt panevad meie tegemistele õla alla väga erinevad inimesed. Üks on aga kindel - kõik nad hoolivad loodusest ja me oleme neile nende panuse eest lõpmata tänulikud.”

ELF on sõltumatu vabaühendus, mis kaitseb loodust, kasutades parimat ekspertteadmist, uuenduslikke lahendusi ja igaühe kaasabi. Annetajate toel kaitseb ELF näiteks nahkhiiri, lendoravaid ja kahepaikseid, taastab soid ja niite, seisab selle eest, et riiklikud otsused arvestaksid loodusega ning loob võimalusi inimestele looduskaitsega praktiliselt kokku puutuda.

ELFi tegevusi viiakse seni ellu peamiselt Euroopa Liidu ja Eesti riiklike fondide toel. Nii eraisikute kui ka ettevõtete annetused moodustavad ELFi sissetulekutest umbes 5%. Püsivate annetuste suurenemine annab ELFile sõltumatuse ning aitab ellu viia Eestile omase looduse säilimise algatusi.

Püsiannetuse saab vormistada ELFi kodulehel.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616