Autor: Reet Treial • 4. detsember 2019

Puidutööstusettevõtte personalijuht: olukord tööjõuturul stabiliseerub

Tööjõuturul on selged jahtumise märgid, mis tekitab osadel töötajatel põhjendamatut kannatamatust, arvab UPM-Kymmene Otepää OÜ personalijuht Reet Treial.
UPM-Kymmene Otepää OÜ personalijuht Reet Treial.
Autor: erakogu

UPM-Kymmene Otepää OÜ plaanib järgmisel aastal mõningal määral uusi töökohti luua. Tootmisettevõttena on meie kõige suurem ja olulisem töötajate grupp tootmistöölised, kes moodustavad peaaegu 80% kogu meie töötajaskonnast. Kui vähendamised/suurendamised toimuvadki, siis mõjutab see enim just seda gruppi.

Püüame tootlikkuse suurenenud ootusi lahendada uute meetmetega, et efektiivsust parandada. Näiteks rakendame innovaatilisemaid tööaja arvestuse ja planeerimise süsteeme, samuti otsime ressursse abitegevuste efektiivsuse suurendamiseks.

Oleme oma piirkonnas üks väheseid ettevõtteid, kes on siiani hakkama saanud ilma renditööjõudu kasutamata. Loodame nii ka edaspidi toimida.

Renditööjõu kasutamise lühiajalise kasu otsimise asemel püüame oma heade töötajate toel panustada stabiilsetele töösuhetele. Siiani on see meil õnnestunud.

Oluline on töö inimestega

Kindlasti on üks olulisemaid tegureid töötasu. See ei pea olema piirkonna suurim, küll aga stabiilne, õiglane ja läbipaistev. Näitena võime tuua meie tava maksta meist mitteolenevatel põhjustel ette tulevate tootmisseisakute puhul töötajatele keskmist palka.

Meie ettevõtte eripära ja väljakutse on vahetustega töö, sealhulgas öötöö, mis ei pruugi kõigile sobida ja millega harjumine on uutele inimestele raske. Oleme siinkohal toetanud töötajaid terviseteadlikkuse parandamisega – seda nii info jagamise kui ka asjakohaste koolitustega.

Loe täismahus artiklit Äripäeva teemaveebist Personaliuudised.ee.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616