Autor: Metsamajandusuudised.ee • 8. detsember 2019

RMK mobiilirakendus lihtsustab metsast jõulupuu toomist

RMK ootab detsembris kõiki riigimetsa endale jõulupuud valima. Sobiva koha aitab leida RMK mobiilirakendus, mida kasutades saab metsas nii enda asukohta positsioneerida kui ka jõulupuu eest maksta.
RMK ootab detsembris kõiki riigimetsa endale jõulupuud valima.
Autor: Pixabay

RMK peametsaülema Andres Sepa sõnul liidab jõuluaeg pereliikmeid ja põlvkondi. “Looduses veedetud aeg kindlasti rikastab inimest ning ühiselt metsast toodud kuusepuul on juures emotsionaalne lisaväärtus,” sõnas Sepp. Selle sõnumiga haakub ka RMK tänavune jõuluklipp Ago Andersoniga peaosas, mida saab vaadata SIIT.

Kuuske tohib riigimetsast võtta kohtadest, kust tal pole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide äärest, vana metsa alt, aga ka elektriliinide alt. Sel aastal on riigimetsa kaardil uuendusena esile toodud Elektrilevi elektriliinide asukohad. Riigimetsa kaardi leiab RMK mobiilirakendusest ja kodulehelt.

Kuuske ei tohi võtta metsanoorendikust ega kaitsealalt. Metsanoorendiku tunneb ära selle järgi, et puud on korrapäraselt hooldatud ning enamasti ühekõrgused. Kaitsealad on riigimetsa kaardil pruuni tooniga välja toodud ja piiritletud ning on looduses ka valdavalt siltidega tähistatud.

Kuuse hind on sama, mis ta on olnud kogu euro-aja: kuni 1-meetrine puu maksab 3 eurot, 1-2meetrine 8 eurot ning 2-3meetrine 13 eurot.

Osta saab ka pikemaid kuuski, hinnad on välja toodud RMK kodulehel. Kuuse eest tuleb maksta enne selle maha võtmist, tasuda saab mobiili- või pangamaksega. Makse tegemist tõendav SMS või maksekorralduse kinnitus peab metsas kaasas olema, seda kontrollivad pisteliste reidide käigus RMK ja Keskkonnainspektsiooni töötajad.

RMK pakub riigimetsast jõulukuuse toomise võimalust alates aastast 2008. Jõulukuuskede müük pole RMK jaoks tulu teenimise viis, vaid üks võimalus inimesi ka talvel loodusesse kutsuda ning omapoolne panus aitamaks elus hoida kena vana kommet. Omalt poolt kingib RMK jõulukuused kõigile asenduskodudele, kes seda soovivad, samuti ehib riigimetsast pärit jõulupuu mitmete ühiskondlike institutsioonide ruume.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616