Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 13. detsember 2019

Pärnumaa firmade esikoha pälvis metsatööstur

Pärnumaa edukamate firmade tabelis pälvis esikoha Karo Mets OÜ, mille müügitulu oli 18,3 miljonit eurot ja ärikasum 2,4 miljonit eurot.
Pärnumaa edukaima ettevõtte Karo Metsa juhatuse liikme Runo Ruubelisõnul sattusid eelmisel aastal paljud positiivsed lahendused ühte aastasse kokku.
Autor: Ago Tammik

“2018. aasta oli edukas mitte ainult meile, vaid kogu puidusektoris oli hea müüja turg ja tänu sellele ka kenad kasumid ning käibed,” rääkis ettevõtte juhatuse liige Runo Ruubel. Sel aastal on Ruubeli sõnul turg märkimisväärselt languses ja sellist head tulemust oodata ei ole.

“Kuna Euroopa paljusid metsapiirkondi on tabanud tugevad putukakahjustused ja kuusikud kuivavad suurtel aladel, siis on turg, tulenevalt intensiivsest raiest kahjustuspiirkondades, muutunud müüja turust ostja turuks, kus pakkumine ületab nõudlust. Aga teeme oma tööd nii hästi kui võimalik ja midagi katastroofilist ei ole. Turu madalseis kestab tõenäoliselt veel mitu aastat,” möönis ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616