Autor: Metsamajandusuudised.ee • 31. detsember 2019

Jahieeskirja muudatus pikendab metskitsejahti

Keskkonnaminister Rene Kokk allkirjastas jahieeskirja muudatused, kus pikendatakse jahikoeraga metskitsele lubatavat jahiaega ühe kuu võrra varasema 31. detsembri asemel 31. jaanuarini. See on vajalik, et välitida metskitsede arvukuse kiirest kasvust tingitud metsakahjustusi.
Jahieeskirja muudatus pikendab metskitsejahti
Autor: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Metskitsejahi pikendamise ettepaneku on teinud oma küttimissoovitustes Keskkonnaagentuuri ulukiseire osakond ja Eesti Jahimeeste Seltsis toimunud jahimeeste, metsaomanike, põllumeeste, Keskkonnaagentuuri ja Keskkonnaministeeriumi esindajate ümarlaud.

"Metskitsede küttimise aja pikendamine aitab alla viia nende kõrget arvukust ja sellest tulenevat kahjustuste hulka. Jaanuaris peetavas metskitsejahis on võimalik loomi küttida just kahjustuskohtades – metsakultuuride ümbruses, kuhu nad talvise rände ajal liiguvad," ütles Keskkonnaministeeriumi jahindusnõunik Tõnu Traks.

Kuna ulukite poolt tekitatud kahjud tuleb osaliselt kompenseerida jahipiirkonna kasutajal, võimaldab kahjude ära hoidmine vähendada jahipiirkonna kasutaja rahalisi kohustusi maaomanike ees.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616