Autor: Äripäev • 1. juuni 2020

Eesti puidufirmast sai Soome konkurendi ainuomanik

Saunatootja Ha Serv ja termopuidutootja Thermory ühinemisel tekkinud maailma suurim termopuidu ja saunamaterjalide valmistaja ühendab tegelike kasusaajatena Jüri Mõisa ja Rain Lõhmuse.
Autor: Andras Kralla
Eesti kapitalil tegutsev maailma juhtiv termopuidu- ja saunamaterjalide tootja Thermory sai Soome puitmaterjalide tootmisettevõtte Siparila ainuomanikuks.

Eelmisel sügisel teatas Thermory, et omandas aktsiate vahetuse teel 62% Soome puitmaterjalide tootmisettevõttest Siparila, muutudes ettevõtte enamusosanikuks. Nüüd tegi Thermory Siparilaga täiendava aktsiate vahetuse ja muutus sellega Siparila puitmaterjalide tootmisettevõtte ainuomanikuks. Siparila senine omanik Juha Sojakka liitus Thermory aktsionäride ja nõukoguga.

Thermory tegevjuht Simmo Soomets teatas, et otsus täiendava aktsiate vahetuse kasuks langes tänu tugevale koostööle. „Oleme viimase poole aastaga teinud tihedat koostööd Siparila tiimiga ning näeme tulevikus rohkelt potentsiaali koos edasi areneda ja laieneda. Siparila lisab meie gruppi olulist oskusteavet värvitud voodritest ja täiendab tooteportfelli kaunite sisedisaini lahendustega,” rääkis ta.

Thermory viis läbi ka suunatud aktsiate emissiooni, mille järel omab Siparila senine omanik Juha Sojakka 7% ettevõttest.

Loe lisaks
Eesti termopuidutootja Thermory ostab Soome ettevõtte
Thermory ja Ha Serv ühinesid maailma suurimaks termopuidu ja saunamaterjalide väärindajaks

Samuti laiendas Thermory nõukogu senise nelja liikme pealt kuuele. Mais liitusid ettevõtte nõukoguga Jüri Mõis ja Juha Sojakka. "Jüri Mõis on olnud Thermory pikaajaline aktsionär, kes on ettevõttega lähedalt seotud ning Juha Sojakka toob meie nõukogusse rahvusvahelise mõõtme ning vaate,” lisas Soomets.

Thermory on Eestis 1997. aastal asutatud puidutöötlemisettevõte, mis toodab Soomes loodud ja patenteeritud termotöötlemistehnoloogia abil terrasse, voodrilaudu ja saunamaterjale. Ettevõtte tootmisüksused asuvad Eestis, Soomes, Valgevenes ning tütarettevõte USAs. Siparila on Soomes 2003. aastal asutatud innovaatiline puidust eksterjööride ja sisedisaini lahendustele suunatud tootmisettevõte. Ettevõttele kuulub Soomes neli tootmisüksust, kus töötab koos administratiivtöötajatega kokku 150 inimest. Siparila aastane käive ulatub 35 miljoni euroni, millest kolmandik tuleb ekspordist.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616