Autor: Priit Pokk • 15. juuni 2020

Kriisimurdja: Pärnumaa puidufirma purjetab kasvulainel

Eldur Puidu juhataja Eldur Tilk.
Autor: Andras Kralla
Koroonakriisi esimesed nädalad ehmatasid, kuid seejärel tekkis klientide järjekord ukse taha, rääkis Pärnumaa ettevõtte Eldur Puit juht Eldur Tilk.

"Kahe nädala möödudes hakkas tulema nii palju päringuid, et me tegelikult hetkel töötame üle 20–30% rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Inimeste tarbijakindlus ei ole kadunud," rääkis Tilk.

Selle poolest eristub see kriis tema sõnul eelmisest. "Mäletan väga hästi eelmist kriisi, kui järsku kadus kõigil huvi ära. Selline järsk käsipidur tõmmati peale. Praegu, kuigi ennustati, et tuleb kriis ja läheb raskeks, siis meil on eraisikust tellijate arv tõusnud tunduvalt võrreldes varasemaga." Seetõttu arvab ta, et see kriis võiks tulla mõnevõrra leebem.

Täpsemalt valmistab Eldur Puit erinevaid puittooteid: näiteks voodrilaudu, karniise, liiste, aialippe, kaubaaluseid ja palju muud. Tilk lisas, et teistpidi on ettevõtete tellimused natuke tagasi tõmmanud, kuid sellestki hoolimata on käibe kasv olnud umbes veerandi võrra suurem võrreldes aastatagusega. "Võib-olla suured objektid pannakse pausile, kinnisvaraarendajad võtavad hoogu maha, aga tundub, et eraisikutel on seda tagavara olemas, millest teha. Ei ole tunda, et oleks klientide hulk vähenenud. Vastupidi." Viimase kahe kuu jooksul on eraisikute osakaal kasvanud 40 protsendini, varem oli see tunduvalt rohkem firmade poole kaudu.

Loe täismahus artiklit Äripäevast.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616