Autor: Metsamajandusuudised.ee • 14. juuli 2020

Rõngu saab hakkepuidul töötava katlamaja

N.R. Energy ehitab Tartumaale Rõngusse uue 1,5 miljonit eurot maksva hakkpuidul töötava kaasaegse katmaja, mis on tänasest keskkonnasõbralikum ning aitab tänu efektiivsusele küttekuludelt kokku hoida.
N.R. Energy rajatava katlamaja eskiis.
Autor: N.R. Energy

Elva vallavalitsus andis katlamajale ehitusloa juuni lõpus ja hoone peaks lõplikult valmima tänavu novembri lõpuks. N.R. Energy juhataja Ahto Tisleri sõnul on tööd siiski korraldatud nii, et uus katlamaja on valmis sooja tarnima juba septembris ehk uus küttehooaeg saab alata tõrgeteta. „Väikses asulas ei tasu põlevkivi kütteõlil töötav katlamaja tänapäeval enam ära. Uus katlamaja töötab peamiselt hakkpuidul, mis on oluliselt ökonoomsem ja keskkonnasõbralikum,“ märkis Tisler.

Ehitus läheb maksma 1,51 miljonit eurot ja seda kaasrahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus. Katlamaja on projekteerinud EMP A&I OÜ ja selle ehitab ehitusfirma Efipa OÜ. Katlamajas hakkab sooja tootma 0,99 MW Austrias toodetud hakkpuidukatel AGRO AVR1200. Varuvariandina saab sooja toota ka 1,95 MW õlikatlaga Viessmann Vitoplex 200. Katlamaja on täisautomaatne.

N.R. Energy juhatuse liikme Ahto Tisleri sõnul rajatakse uus katlamaja praeguse katlamaja asukohta ja selle kasutuselevõtu järel peaks vähenema Rõngu elanike kulu toasoojale. Tisleri kinnitusel planeeritakse ehitustööd nii, et need segaksid Rõngu inimeste igapäevaelu võimalikult vähe. „Mõningaid liiklusseisakuid võib ehitusega kaasneda – nende eest vabandame ja loodame elanike mõistvale suhtumisele,“ sõnas Tisler.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616