Autor: Metsamajandusuudised.ee • 3. august 2020

Eestis toodetud puitmaja pääses eksklusiivsele Soome elamumessile

Puitmajatootja Finnlog on esimene Eesti ettevõte, kes osaleb täna algaval arhitektide, disainerite ja disainihuviliste hulgas kõrgelt hinnatud Soome elamumessil, esitledes 40 majatootja hulgas oma eksklusiivset eramut Hetena.
Finnlogi toodetud elementmaja Hetena osaleb Soome messil.
Autor: Finnlog

Finnlogi tegevjuhi Alar Antoni sõnul osalevad Soome elamumessil ligi 40 majatootjat, kes said võimaluse esitleda messil oma kõige uudsemaid lahendusi: „Soome elamumess toimub juba 50. korda – see on arhitektuuri ja ehituse valdkonnas tegutsevate inimeste hulgas märgilise tähtsusega üritus, kus pannakse paika lähiaja elamuehituse disainitrendid. Meile teadaolevalt on Finnlog esimene Eesti ettevõte, kes sel pika ajalooga prestiižsel messil osaleb.“

Võimalus tutvustada elamumessil Hetena maja anti Finnlogile kahel põhjusel. „Messikorraldajatele avaldas muljet maja eriline disain ja uuenduslik tehnoloogia, mida kasutame CLT-paneelidest maja tootmisel,“ lausus Anton.

Hetena CLT-elementmaja on moodne tõlgendus traditsioonilisest aatrium-majast, kus eluruumid paiknevad ümber ehitise keskele moodustuva sisehoovi. „CLT-paneelidest maja on uudne alternatiiv palkmaja austajatele. Lisaks hoone kandekonstruktsioonile on massiivne puitpaneel demonstreeritud ka hoone siseviimistluses, mis annab elanikule palkmaja tunde, kuid on stabiilsem ja vastupidavam,“ selgitas Anton.

Hetena ühekordses eramus on 191,2 ruutmeetril 5 tuba ja üle 50 ruutmeetri terrassipinda. Maja konstruktiivne lahendus on projekteeritud Eestis, arhitektiks Soome päritolu Mikki Ristola ja sisearhitektiks Heli Virtanen.

Alar Antoni kinnitusel moodustab eksport Soome ja teistele sihtturgudele Finnlogi käibest tavapäraselt ligikaudu kaks kolmandikku, kuid tänavu on oluliselt kasvanud koduturu osakaal.

Loe lisaks
President tunnustas parimaid puidust tehasemaju

„Koroonaviirus avaldas meie müügile mõju eelkõige Saksamaa ja Soome turul, kus on käimas aktiivne müügitöö ja projektide ettevalmistus, kuid mitmed lepingud on lükatud edasi järgmisesse aastasse. Koduturu aktiivsuse tõttu pole aga meie müügimaht langenud, sest eestlaste huvi omada oma maja või maakodu kasvas kevadel tunduvalt. Tänavu oleme Eestis poole aastaga sõlminud juba 25 protsenti rohkem lepinguid majade ehitamiseks, kui kogu 2019. a jooksul kokku,“ tõi Anton välja.

Rohkem infot Soomes esitletava maja kohta leiab SIIT.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616