Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. august 2020

Maailma juhtiv graanulitootja investeeris 175 miljonit dollarit

Enviva, kes on suurim tööstuslike puidugraanulite tootja maailmas, teatas, et laiendas oma tegevust veelgi, ostes Georgia Biomassi puidugraanulitehase.
Enviva Pellets Waycrossi tehas.
Autor: Enviva

Äsja ümbernimetatud Enviva Pellets Waycrossi tehas alustas tegevust 2011. aastal ja on võimeline tootma kuni 800 000 tonni puidugraanuleid aastas. Tehas paikneb USAs, Georgia osariigis Waycrossis. Toodetu eksporditakse Savannah sadama kaudu.

Nüüd on Envival 9 graanulitehast, mille aastane tootmisvõimsus on kokku 4,9 miljonit tonni tööstuslikku puidugraanulit. Ettevõttele kuulub ka viis süvaveeterminali toodete eksportimiseks.

"Meil on hea meel tervitada kogu Waycrossi meeskonda - teretulemast Enviva perre," ütles Enviva tegevjuht John Keppler. "See on Enviva majanduskasvu jaoks oluline samm ja loodame jätkuvalt olla suurepärane tööandja, klient ja koostööpartner ning oluline panustaja siinsesse kogukonda."

"Waycrossi tehas, selle juhtkond ja kogu meeskond sobivad ideaalselt Envivaga," ütles Enviva operatsioonide asepresident Royal Smith. „Mark Gaddy erakordse juhtimise all olnud Waycrossi meeskonda on aastaid tunnustatud nende pühendumuse ja suurepärase efektiivsuse eest. Soovime jätkata koostööd ja äri veelgi laiendada,“ sõnas Smith.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616