Autor: Metsamajandusuudised.ee • 13. august 2020

Kogu pere metsapäeval selguvad parimad raiesportlased

Laupäeval, 15. augustil selguvad Tallinnas Männi pargis toimuva kogu pere metsapäeva käigus Eesti parimad raiesportlased. Mõõtu võetakse täpsussaagimises, kombineeritud järkamises, laasimises, langetamises ja saeketivahetuses.

Raievõistlused eelmisel aastal Rakveres.
Autor: Meelika Sander-Sõrmus

„Eestlased on metsarahvas ja oleme alati olnud ka metsatöödes meisterlikud. Raievõistlustega panemegi metsamehe igapäevase töö võistlusformaati ja oskused proovile, “ ütles korraldaja Mart Kelk. „Võistlus on väga kaasahaarav ja vaatemänguline, kus loevad nii raiesportlase kiirus, täpsus kui ka osavus,“ sõnas ta.

Kelgu sõnul on raievõistluse laiem eesmärk metsandushariduse ja metsanduse elukutse populariseerimine nii meeste kui ka naiste seas. „Kogu pere metsapäeval võtavad raiesportlased mõõtu täpsussaagimises, kombineeritud järkamises, laasimises, langetamises ja ketivahetuses,“ lisas ta.

Juunikuus Sallas toimunud karikavõistlustel võitis esikoha 1656 punktiga Sulev Tooming, kellele jäi napilt alla Ralf Elfenbein (1638 punkti). Kelgu sõnul on sellised punktisummad ka maailmameistrivõistlustel medalikoha väärilised ning laupäevased võistlused tõotavad tulla väga tasavägised. Seekord on stardinimekirjas 28 raiesportlast, kelle seast auhinnatakse kümmet parimat.

Võistlus algab kell 9.00.

Kogu pere metsapäev toimub 15. augustil kell 12-18 Tallinnas Mustamäel Männi pargis. Esinevad Lenna, Orelipoiss ja Reigo ahven, tutvuda saab võimsa metsatehnikaga, osaleda töötubades ja seminaridel. Välja kuulutatakse ka 2020. aasta parim metsamajandaja. Üritus on tasuta.

Kogu pere metsapäev on järjekorras neljandat korda toimuv üritus, mida Eesti Erametsaliit koostöös Erametsakeskusega korraldab igal aastal mullu parima metsamajandaja tiitli võitnud metsaomaniku kodumaakonnas. Varasemalt on sündmus toimunud Rakveres, Haapsalus ja Ruunaveres.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Kristel ReidlaReklaamimüügi projektijuhtTel: 533 26 974