Autor: Mait Kraun • 27. august 2020

Otepää vineeritehase emafirma koondab 840 töötajat

UPM-Kymmene Otepää AS vineeritehas.
Autor: Arvo Meeks
Metsafirma UPM-Kymmene soovib kulusid kokku hoida, eriti paberiäri pealt, mis hästi kaubaks ei lähe. Selleks vähendatakse töökohtade arvu 840 võrra ning eesmärk on säästa 75 miljonit eurot, vahendab Kauppalehti.

Otepää vineeritehase omaniku sõnul on pikaajaline nõudlus trüki- ja kirjutuspaberi järele vähenemas ning majanduse väljavaade kehvemaks muutunud. Töötajate koondamise ja kulude kärpimisega loodetakse ettevõtte konkurentsivõimet parandada.

UPM plaanib jäädavalt sulgeda Kaipola paberitehase Soomes ja müüa Walesi Shottoni tehase. Kaipola tehas sulgetakse veel enne selle aasta lõppu ning see mõjutab umbes 450 töökohta. Shottoni tehas ehitatakse ümber tootmisalaks. Praegu toodab Shottoni tehas 250 000 tonni paberit aastas.

Soomes plaanitakse ümber korraldada UPM Metsä ja UP Tervasaari tehas. Seal on vaja kärpida vähemalt 110 töökohta. Praegu ei ole täpselt teada, kas muudatused mõjutavad ka Otepääl asuvat vineeritehast.

Kõigi ümberkorralduste järel kaotab töö umbes 840 inimest, suurem osa neist asub Soomes. Tänu sellele peaks ettevõte säästma aastas 75 miljonit eurot.

Ettevõtte aktsia kerkis täna Helsingi börsil 2,55 protsenti ja maksis 25,37 eurot.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616