Autor: Metsamajandusuudised.ee • 3. september 2020

Rene Kokk: Uus RMK büroohoone on Eesti puitarhitektuuri suunanäitaja

Täna avati Tartus üks Eesti kõige keskkonnasõbralikumaid büroohooneid. Uus kodumaisest puidust ehitatud ja matkaradade motiividest inspireeritud energiasäästlik büroohoone saab töökohaks RMK Tartu kontori töötajaile.
Uus RMK büroohoone on Eesti puitarhitektuuri suunanäitaja.
Autor: Keskkonnaministeerium

Keskkonnaminister Rene Kokk nimetab RMK uut büroohoonet suunanäitajaks, mis propageerib Eesti puitarhitektuuri ning on keskkonnasõbraliku energiakasutuse näiteks.

„Puit lukustab endas süsihappegaasi ning seda terase ja betooni asemel kasutades saame oluliselt oma keskkonnajalajälge vähendada. Keskkonnaministeerium oma haldusala asutustega peabki siin olema suunanäitaja. Loodan, et lähiaastatel saab teoks ka Eesti Loodusmuuseumi ja Keskkonnaministeeriumi Keskkonnamaja rajamine puitehitiste ja puitarhitektuuri hea näitena,“ märkis keskkonnaminister.

RMK uus kontorihoone, mille katusele paigutati päikeseelektrijaam, on A-klassi energiatõhususega. Hoone on projekteerinud Kauss Arhitektuur OÜ ja ehitajaks on KRC Ehitus OÜ.

Puidust büroohoone on Eestis olnud seni küllaltki erandlik nähtus, vähehaaval selle populaarsus aga kasvab. Puitarhitektuuri näiteks on ka hiljuti valminud Saue Vallavalitsuse hoone. Õppehoonetest võib välja tuua valdavalt puidust ehitatud Viimsi riigigümnaasiumi ning valmimas on Sisekaitseakadeemia ja Tartu Ülikooli Narva Kolledži ühine õppe- ja majutushoone.

Uus RMK kontor asub aadressil Rõõmu tee 7, Tartu.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616