Autor: Metsamajandusuudised.ee • 4. september 2020

Eesti Gaas loobub hakkepuidust toodetud elektri pakkumisest

Eesti Gaas alustab tänasest puhtalt päikeseenergiast toodetud roheelektri pakkumisega ja loobub vastuolulise keskkonnamõjuga hakkepuidust saadud elektri müümisest.
Eesti Gaasi juhatuse liikme Margus Kaasiku sõnul pakub ettevõte edaspidi ainult puhtalt päikeseenergiast toodetud taastuvelektrit.
Autor: Eesti Gaas

Eesti Gaasi juhatuse liikme Margus Kaasiku sõnul pakub ettevõte edaspidi ainult puhtalt päikeseenergiast toodetud taastuvelektrit. „Tänaseni näitavad elektrimüüjad oma klientidele taastuvenergia sildi all mitte ainult tuulest, veest või päikesest toodetud, vaid ka puidu põletamisest saadud elektrit. Inimene ei saa seega tegelikkuses valida, millist ja kui suures ulatuses taastuvenergiat ta ostab ega teha läbini keskkonda hoidvaid valikuid,“ lausus Kaasik pressiteates.

Eesti Gaas loobub nüüdsest hakkepuidu põhiste taastuvenergia sertifikaatide ostmisest ning garanteerib klientidele 100 protsenti päikesest toodetud elektri. Roheelekter tuleb ettevõtte enda päikeseenergia tootmisest, mis aitab hoida Margus Kaasiku sõnul ka hinna soodsa.

„Oleme roheenergia tootmist ja pakkumist viimastel aastatel jõudsalt edendanud – rajanud päikeseparke, asunud pakkuma ettevõtetele ja avalikele hoonetele individuaalsete päikesejaamade ehitust. Seega suudame vajamineva elektrikoguse oma toodanguga ära katta,“ lausus Margus Kaasik. „Võrdluseks, et meie aasta päikeseenergia toodang aitab säästa kolme hektari suuruse metsa langetamisest ning katta enam kui 1000 majapidamise aastase keskmise elektritarve.“

Eesti Gaas on pakkunud klientidele taastuvallikatest toodetud elektrit alates 2013. aastast, mis on saadud päikese, tuule ja biomassi toodangust. Nüüdsest saab klient taastuvelektri paketti valides puhtalt päikesest toodetud elektrit.

Kuna aasta- ja ööpäevaringselt ei ole võimalik päikeseenergiat pidevalt ja ühtlaselt toota, siis arvestatakse selle tarbimist ja tootmist kogu aasta lõikes. Samal põhimõttel soetatakse ka taastuvenergia sertifikaate.

Eesti Gaas tarnib klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasi (LNG) kujul ning haldab Eesti suurimat gaasivõrku. Kontsernil on kokku 50 000 klienti ja 240 töötajat. Välisturgudel Soomes, Lätis ja Leedus kasutab ettevõte kaubamärki Elenger.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616