Autor: Metsamajandusuudised.ee • 22. oktoober 2020

Eelmise aasta keskkonnasõbralikuim ettevõte on Estonian Cell AS

Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse juhataja Andrus Treier kuulutasid täna välja möödunud aasta keskkonnasõbralikuma ettevõtte, kelleks osutus Estonian Cell AS. Võitja saab Keskkonnainvesteeringute Keskuselt kuni 35 000 euro väärtuses tuge, et vähendada oma keskkonnajalajälge ka tulevikus.
Meelis Münt ja Andrus Treier kuulutasid täna välja möödunud aasta keskkonnasõbralikuma ettevõtte, kelleks osutus Estonian Cell AS.
Autor: Aron Urb

Estonian Cell AS on Eesti suurim biogaasi tootja, kes rajas uue aeroobse reoveepuhastusjaama, kus kasutatakse uuenduslikku jämemullitehnoloogiat, mis tagab senisest efektiivsema puhastusprotsessi ja puhtama heitvee. Seejuures annab uus reoveepuhastusjaam olulise elektrienergia kokkuhoiu.

Keskkonnaministri Rene Koka sõnul teeb eiti suurt rõõmu teeb see, et jaanuaris valitud nominendid olid kõik tugevad ja seetõttu ei olnud neist võitja välja selgitamine lihtne. „Estonian Cell paistis silma järjepidevusega, tegemist on vastutustundliku ettevõttega, kes otsib uusi võimalusi, et tegutseda loodust säästvamalt“ tunnustas keskkonnaminister aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursi võitjat.

„Estonian Cell on hea näide suurest tööstusettevõttest, kes teeb keskkonnahoidlike lahenduste kasutuselevõtuks märkimisväärseid investeeringuid,“ märkis KIKi juhataja Andrus Treier. „Oluline on esile tõsta just järjepidevust - tunnustasime Estonian Celli sama tiitliga ka 2014. aastal. Keskkonnahoid hõlmab paljusid tegevusi alates teadlikkuse kasvatamisest kuni mahukate investeeringuteni, mis toob lõpuks ka suurima mõju. Heaks näiteks on Estonian Celli hiljutine tähelepanuväärne investeering pleegitusprotsessi ja reovee aeroobse puhastussüsteemi ümberehitamiseks, kuhu KIK ka õla alla pani. Loodame, et tiitliga kaasnev auhinnaraha innustab võitjat sama sihikindlalt jätkama ning annab head eeskuju teistele ettevõttetele keskkonnateemade põhjalikul mõtestamisel. Ootame kõiki juba järgmisel aastal konkursil osalema!“

Estonian Cell on hea näide suurest tööstusettevõttest, kes teeb keskkonnahoidlike lahenduste kasutuselevõtuks märkimisväärseid investeeringuid.
Autor: Aron Urb

2019. aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursil osales kokku 24 kandidaati. Jaanuaris selgusid lisaks tunnustuste ja eriauhindade saajatele neli nominenti, kes kandideerisid ettevõtte üldvõidule, mis plaaniti anda välja juunis toimuma pidanud keskkonnagalal. Lisaks Estonian Cellile olid nominentideks UpSteam Eesti OÜ, Eesti Pandipakend OÜ ja Lindström OÜ.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616