Autor: Pille Ivask • 23. oktoober 2020

Tuntud majatootja kasum kukkus kaks korda

Moodulamaja tehas Kumna külas.
Autor: Andras Kralla
Majatootja Harmeti kasum langes läinud aastal pea kaks korda, samas käive tõusis veidi, selgub Äripäeva Infopanka laekunud majandusaasta aruandest.

Harmeti konsolideeritud käive oli läinud aastal 96,9 miljonit eurot, tõustes aastaga 6%. Ettevõte käibe kasvule aitasid kaasa nii pikaajalised kui uued koostöölepingud tellijatega. Samas ettevõtte kasumiks kujunes eelmisel aastal 2,34 miljonit eurot. 2018. aastal oli see aga 5,4 miljonit eurot.

Harmet kirjutab oma aruandes, et müüs enamiku toodangust Põhjamaadesse (63% Rootsi, 30% Soome, 1,5% Norra), kusjuures Soome turu osakaal suurenes pisut Rootsi arvel.

Kaks tagasilööki

Harmet kirjutab, et Skandinaavia riikide valuuta volatiilsus ja kinnisvarasektori jahenemise protsess on mõjutanud negatiivselt kogu Eesti puitmajasektorit ning motiveerinud Harmeti püüdlusi uute turgude ja toodete otsingutel.

Kui 2018. aastal sisenes ettevõte Hollandi turule, siis 2019. aastal alustati ettevalmistusega Inglismaa ja Ameerika Ühendriikide turgudele sisenemiseks. Samuti on ettevõte oluliselt investeerinud tootearenduse võimekuse tõstmisesse, mis võimaldab tõsta ettevõtte konkurentsivõimet ja annab uusi ärilisi võimalusi.

Koroonaviiruse mõju ettevõte majandustulemustele aruandes veel ei hinda.

Harmet maksis grupi ettevõtete tegev- ja kõrgemale juhtkonnale läinud aastal tasusid kokku 254 000 eurot.

Töötajate keskmine arv aruandeaastal oli 558 inimest emaettevõttes ja 797 inimest grupi ettevõtetes kokku. Tööjõukulu oli grupis kokku 19 miljonit eurot. Töötajate keskmine arv kasvas võrreldes eelmise perioodiga pea viiendiku võrra, tööjõukulud suurenesid aga 16%.

Harmet OÜ

Asutatud 1992. aastal

Peategevusala on kokkupandavate puitehitiste ja nende elementide tootmine.

Omanikud Rosier Team OÜ (Ivar Vladmaa, Toomas Linamäe), Barex Partners OÜ (Toomas Kalev) ja Alo Tamm.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616