Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 2. november 2020

Fotod: metsa- ja puidusektor kogunes Tartus

29. oktoobril kogunes üle 130 puidutöösturi ja metsamajandaja Tartus V-SPA konverentsikeskuses, et maha pidada sektoripõhine konverents „Puidutööstuse Äriplaan 2021“. Konverentsi oli võimalik jälgida ka veebivahendusel.

Puidu- ja metsasektor kogunes Tartus.
Autor: Oleg Hartsenko

Konverentsipäeva vedas Eesti Puitmajaliidu tegevjuht Lauri Kivil. Päeva alustati traditsiooniliselt Äripäeva Puidutööstuse TOPi esikolmiku väljakuulutamisega. Auhinnad kolmele parimale puidutöösturile andis üle KPMG Baltics OÜ juhatuse esimees Andris Jegers.

Loe, millega tegelevad tänavuse Puidutööstuse TOPi võitjad:

Puidutööstuse TOP: Wallenium näeb edasist edu digitaalselt juhitavas tootmises

Puidutööstuse TOP: Graanul Invest saavutas oma tootmises negatiivse süsinikuemissiooni

Puidutööstuse TOP: Thermoarena otsib võimalusi, et puidule veelgi kestvust lisada

Vaata ka TOPi koondtabelit lugude lõpus.

Laiema majanduspildi ja selle seosed sektoriga tõi kuulajateni Swedbank ASi peaökonomist Tõnu Mertsina. Head nõu, kuidas koroonaajastul lepingutega toimetada, oli konverentsil jagamas advokaadibüroo Triniti juhtivpartner, vandeadvokaat Villu Otsmann. Riigi nägemuse sektori hetkeolukorrast ja soovitused järgnevaks aastaks edastas Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp. Eesti Erametsaliit MTÜ juhatuse esimees Ando Eelmaa võttis kokku selle, millisena näevad erametsaomanikud sektori tulevikku. Tooraineturul toimuva tõi kuulajateni riigikogu liige, Tark Mets OÜ metsandusekspert Heiki Hepner. Ettevõtjate plokis said sõna Chaga OÜ meditsiiniliste seente projektijuht Hardi Põder, Kaamos Timber AS tegevjuht Tõnu Bergmann ja Tarmeko Grupi juht Jaak Nigul.

Puidutööstuse Äriplaan 2021.
Autor: Oleg Hartsenko

Täname kõiki esinejaid, osalejaid ja ürituse toetajaid sisuka päeva eest!

Järgmisel aastal toimub konverents "Puidutööstuse Äriplaan 2022" 27. oktoobril 2021.

Konverentsi korraldas Äripäeva teemaveeb Metsamajandusuudised.ee.

Konverentsi toetajatele suured tänud!
Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Kristel ReidlaReklaamimüügi projektijuhtTel: 533 26 974