Autor: Metsamajandusuudised.ee • 4. november 2020

Keskkonnaminister teeb ettepaneku muuta RMK nõukogu koosseisu

Keskkonnaminister Rene Kokk teeb valitsusele ettepaneku kutsuda Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogust tagasi Riigikogu liige Peter Ernits ning Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp ning nimetada nende asemel nõukogu liikmeteks metsateadlane professor Hardi Tullus ja Keskkonnaministeeriumi asekantsler Margit Martinson.
Riigimets Kablis Pärnumaal.
Autor: Meelika Sander-Sõrmus

Keskkonnaminister Rene Kokk kinnitas, et nii Marku Lamp kui ka Peeter Ernits on teinud RMK nõukogus head tööd. „Muudatused nõukogus tulenevad seniste liikmete enda soovist tegeleda rohkem oma muude tööülesannete täitmisega,“ selgitas keskkonnaminister oma otsuste tagamaid. „Marku Lampi ees seisab suure väljakutsena metsanduse uue kümnendi arengukava kokkupanek ning selleks vajalike kokkulepete saavutamine. Peeter Ernits valiti aga Riigikogu rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjoni esimeheks ning soovib maksimaalselt komisjoni töösse panustada. Lisaks leian, et RMK nõukogusse on vaja tuua juurde teaduslikku vaadet ja pädevust.“

Marku Lamp nentis, et tema jaoks on töö RMK nõukogus olnud ajutine: ta on täitnud nõukogu esimehe rolli kuni selleks sobiva isiku leidmiseni. „Mul on hea meel, et professor Tullus on valmis nõukokku juurde tooma metsateaduse ja Margit Martinson riigihalduse kompetentsi,“ sõnas Lamp. „Ühtlasi tänan kõiki nõukogu liikmeid alatise konstruktiivse koostöö eest ja RMK tegevtöötajaid professionaalse suhtumise eest oma töösse.“

Margit Martinson on Keskkonnaministeeriumi riigivara küsimuste eest vastutav asekantsler. Hardi Tullus on tunnustatud metsateadlane, Eesti Maaülikooli metsakasvatuse ja metsaökoloogia professor.

Metsaseaduse kohaselt kuulub RMK üheksaliikmelise nõukogu koosseisu kaks Riigikogu otsusega nimetatud liiget, kaks Keskkonnaministeeriumi esindajat, üks Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindaja, üks Rahandusministeeriumi esindaja ja kolm asjatundjat keskkonnaministri ettepanekul.

Nõukogus jätkavad tööd Keskkonnaministeeriumi esindaja Kalle Põld, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindaja Ando Leppiman, Rahandusministeeriumi esindaja Rain Epler, Riigikogu nimetatud liikmed Mihhail Korb ja Andres Metsoja ning keskkonnaministri ettepanekul asjatundjatena nimetatud Mihkel Undrest ja Kaspar Kokk.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616