Autor: Metsamajandusuudised.ee • 6. november 2020

Puitarhitektuuri konverents “Puit - homse elukeskkonna võti” on kõigile tasuta jälgitav

Tänavu juba 14. korda toimuv puitarhitektuuri ja -inseneeria konverents on ajaloos esmakordselt avatud kõigile huvilistele. Veebis tasuta jälgitaval konverentsil astuvad esinejatena üles Eesti tipparhitektid ja ehitusinsenerid, kes tutvustavad Eestisse rajatud hoonete näitel puidu kasutusvõimalusi ning potentsiaali ehitussektoris.
Puitarhitektuuri konverents “Puit - homse elukeskkonna võti” on kõigile tasuta jälgitav.
Autor: EMPL

Konverentsi korraldava Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuhi Henrik Välja sõnul kogub puit ehitusmaterjalina populaarsust nii Eestis kui ka mujal maailmas. “Globaalsed kliimaprobleemid avaldavad mõju inimeste tarbimisharjumustele ja puit on üks keskkonnasõbralikumaid ehitusmaterjale. Puud seovad kasvades süsinikku ja talletavad endasse süsihappegaasi, mis on tänaste inimtekkeliste kliimamuutuste peamine põhjustaja,” ütleb ta. Välja märgib, et asendades puiduga taastumatutest materjalidest valmistatud tooteid, on võimalik vähendada ehitussektori süsinikuheidet.

Lisaks sellele, et puit on taastuv ja taaskasutatav materjal, laienevad selle kasutusvõimalused arhitektuuris pidevalt. “Arhitektidel ja inseneridel tulevad üha lennukamad ideed, kuidas puitu ehitusprotsessis kasutada. Samuti muutuvad aina julgemaks tellijad, kes soovivad puidu abil enda unistusi ellu viia - olgu selleks õdus kodu perele, hubane suvemaja või midagi muud,” ütleb Välja. Ta usub, et muutuste taga on inimeste teadlikkuse kasv. “Puidust ehitamisega seotud müüdid mõranevad. Tohutult kiire puidutehnoloogia areng on viinud selleni, et inimene saab puidust ehitades olla kindel hoone tule-, ilmastiku-, ja helikindluses,” sõnab Välja.

Kõigile huvilistele tasuta ja eelregistreerimiseta jälgitav konverents “Puit - homse elukeskkonna võti” aitab mõista, milliseid arhitektuurseid tippteoseid on võimalik puidust luua.

“Tänases koroonaviiruse poolt mõjutatud olukorras soovime pakkuda Eesti inimestele turvalist võimalust tutvuda Eesti arhitektide ja inseneride silmapaistva tööga. Loodame, et konverentsi jälgijad ammutavad nähtust ja kuuldust inspiratsiooni ka enda kodu rajamisel või renoveerimisel. Seda olenemata sellest, kas plaanis on välis- või sisetööd, sest puit sobib mõlemal juhul suurepäraselt,” ütleb Välja. Ta lisab, et koroonaviiruse tõttu on inimesed tavalisest paiksemad ja soovivad rohkem aega panustada kodustesse tegemistesse. “Veebikonverents aitab põnevat infot puitarhitektuuri kohta viia laia ringi huvilisteni. Konverentsil esinevate arhitektide ja inseneride ettekanded on põnevad ja pakuvad avastamisrõõmu kõigile, kes soovivad langetada keskkonnasõbralikumaid valikuid või huvituvad ehitusest,” sõnab Välja.

Konverents on jälgitav Puuinfo Facebook’i leheküljel ja Worksup’i virtuaalplatvormil (salasõna on PUIDUKONVERENTS2020).

Täpsem ajakava, esinejad ja lisainfo on leitavad SIIT.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616