Autor: Eva Kiisler • 9. november 2020

Vjatšeslav Leedo kokku kuivanud majatootmine muutis ärisuunda

Suurärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva, Hiinas laienemist plaaninud majatootja müügitulu kahanes võrreldes üle-eelmise aastaga ligi kaks korda.
Autor: Raul Mee

Ettevõtte 2019. aasta müügitulu oli 3,34 mln eurot, kahanedes võrreldes 2018. aastaga ligi 1,8 korda. 2018. aasta müügitulu oli 6,07 miljonit eurot.

Müügitulu kahanemine oli tingitud sellest, et Saare Erek lõpetas ehitustegevuse ja elementmajade tootmise ning koondas töötajaid. 2019. aastal töötas ettevõttes keskmiselt 73 töötajat ja 2018. aastal 88 töötajat.

„Viimane oli omakorda tingitud järsust nõudluse langusest ning ebakindluse suurenemisest elementmajade ehituses nii Skandinaavias kui ka Eestis,“ põhjendab ettevõtte juhatuse liige Aivar Aru majandusaasta aruandes.

2019. aastal keskendus AS Saare Erek peamiselt puidust aiamajade tootmisele, turupositsiooni kindlustamisele ja tootmiskvaliteedi tõstmisele.

„2020. majandusaasta põhieesmärgiks on saavutada planeeritud tulud ja hoida kontrolli all kulud. Meie ülesanne on olla valmis reageerimaks kiiresti turgude võimalikele muutustele. Üha tihenevas konkurentsis tagada tootmise efektiivsus ja lõpptoodete kvaliteet,“ seisab majandusaasta aruandes.

2019. aasta puhaskasum oli 61,6 tuh eurot ja 2018. aasta puhaskasum oli 214,84 mln eurot. 2018. aasta puhaskasumi kasv oli tingitud investeeringust AS Saare Erek tütarettevõttesse Hiinas.

Saare Ereki 2019. raamatupidamise aastaaruandes on Hiina tütarettevõtte 2019. aasta finantsandmed kapitaliosaluse meetodil kajastamata jäetud, kuna 2020. aasta esimesel poolaastal on Hiina tütarettevõtte tegevus ja andmete edastamine olnud seoses COVID-19 viiruspuhanguga häiritud.

Loe täismahus artiklit Äripäeva teemaveebist Ehitusuudised.ee.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616