Autor: Metsamajandusuudised.ee • 1. detsember 2020

Ponsse tutvustab uusi tuletõrjevahendeid metsatulekahjude kustutamiseks

Ponsse võtab kasutusele väljaveotraktori koormaalale paigaldatavad uued tuletõrjevahendid metsatulekahjude kustutamiseks. Ponsse väljaveotraktoritele mõeldud lisaseade kasutab ära metsamasinate suurepäraseid maastikuomadusi, kandevõimet ja sujuvat liikumist metsas, samuti tõhusat hüdraulikat.
Ponsse tutvustab uusi tuletõrjevahendeid metsatulekahjude kustutamiseks.
Autor: Ponsse

“Metsatulekahjud toimuvad tavaliselt teedest kaugel, nii et tuletõrjeautodega kohale pääsemine võib olla võimatu või väga vaevaline. Metsamasin on kõige loomulikum ja tõhusam viis metsatulekahjualale pääsemiseks,” ütleb Ponsse vedajate tootejuht Juha Haverinen. "Kui Päästeamet meie poole pöördus ning uuris, et kas oleksime valmis sellist toodet arendama, olime kohe nõus seda tegema. Nõudlus sellise toote järele oli turul olemas.“

Tuletõrjevahendid on saadaval väljaveotraktoritele PONSSE Buffalo, Buffalo King, Elephant ja Elephant King. Kraana miinimumnõue on PONSSE K90+. Lisaseade on saadaval uutele masinatele, aga selle saab paigaldada ka 2015. aasta mudeliseeriale ja uuematele väljaveotraktoritele.

Olemas just siis, kui vaja. Ponsse projekteeritud ja toodetud tuletõrjevahendid tuuakse tulekahju asukohta veokiga ja lahtivõetaval platvormil, kust see tõstetakse väljaveotraktori kraanaga selle koormaalale. Tuletõrjevahendid on kindlalt kinnitatud, elektrilised ja hüdraulilised ühendused on ühendatud, misjärel saab tulekustutustöid alustada. Tuletõrjevahendite 10 m³ veepaagi saab täita kaasasoleva pumbaga looduslikust veeallikast või tuletõrjeauto paagist. Veekahuri laskekaugus on 47 meetrit ja seda saab pöörata 360 kraadi.

Hoolikalt läbimõeldud süsteem

- Ökonoomne lahendus, operaator saab tegeleda tavapäraste töödega siis, kui tuletõrjevahendeid pole vaja.

- Veepaak peab vastu mitmesugustele veega segatud kemikaalidele, aga ka merevee kasutamisele. Samuti on see piisavalt kerge, et tõsta see masina laadimisalale.

- Võimas pump täidab veepaagi ka looduslikust veeallikast või tuletõrjeauto paagist.

- Veekahurit ja tuletõrjevoolikut saab kasutada ühel ajal. Veesurvet, veekahuri suunda, samuti veejoa nurka ja kuju (punkt- või udujuga) juhib tuletõrjuja kaugjuhtimispuldi abil, aga veekahuri veevoolu kiirust reguleeritakse käsitsi.

Tule piiramise ja kustutamise ning tööde järelevalve eest vastutavad alati professionaalsed tuletõrjujad. Tuletõrjuja juhendab metsamasina operaatorit raadiosaatja abil.

Vaata videot, kuidas süsteem töötab SIIT.

Vaata uue toote kohta rohkem infot webinar’st.

PONSSE tuletõrjeseadmed vastavad Euroopa Liidu masinadirektiivi 2006/42 / EÜ nõuetele. Enne tuletõrjeseadmete turustamist väljaspool ELi peab kohalik turustaja (nt tütarettevõte, volitatud edasimüüja) tagama, et varustus vastab kohalikele seadustele ja määrustele. Uuri lisa SIIT.

Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616