Autor: Metsamajandusuudised.ee • 12. veebruar 2021
Ainult tellijatele

87 kotka ja must-toonekure pesapaika saavad tõhusama kaitse

Kaitsevööndi osaline kehtestamine nende kotkaste ja must-toonekurgede pesapaikade ümber, kelle pesapuu asub sihtkaitsevööndis, tagab selle, et 87 kotka ja must-toonekure pesapaika on edaspidi tõhusamalt raie mõju eest kaitstud.

Must-toonekurg pesal.
Autor: Pixabay

Senise praktika alusel ei moodustunud kotkaste ja must-toonekurge pesade ümber kaitsevöönd, kui pesapuu asus olemasoleva kaitstava ala sihtkaitsevööndis. Seega võis juhtuda, et sihtkaitsevööndi piiril paiknevate pesade läheduses võis teha raiet, mis muutis pesitsuskoha kotkale või must-toonekurele sobimatuks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Metsamajandusuudised.ee toetajad:
Meelika Sander-Sõrmusmetsamajandusuudised.ee juhtTel: 555 33 789
Toomas KeltMetsamajandusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150